Şenlik, hal içi mevkiinde düzenlendi. Vatandaşların ve ilçeye gelen ziyaretçilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, nergis çiçeği teması ön plana çıktı. Etkinlik alanında el sanatları stantları kurulurken, çeşitli etkinlikler katılımcıların ilgisine sunuldu.
Şenlik kapsamında nergisten üretilen ürünler de tanıtıldı. Nergis kolonyası ve nergis kremi, TEMA Gerze Eğitim Sorumlusu Öznur Özden tarafından hazırlanarak ziyaretçilere tanıtıldı. Ürünler, etkinliğe katılanlar tarafından incelendi.
Programın açılış konuşmasını yapan Gerze Belediyesi Kültür Müdürü Aziz İstanbullu, şenliğe katılanlara teşekkür etti. Ardından konuşan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, nergisin ilçe için taşıdığı öneme değinerek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Etkinlikte söz alan Toytoy İsmail Mızraklı, nergisin kültürel bir değer olduğunu belirterek bu değerin yaşatılmasının önemine dikkat çekti. TEMA Gerze Eğitim Sorumlusu Öznur Özden ise konuşmasında doğa bilincinin artırılmasına yönelik değerlendirmelerde bulundu.
Şenlik boyunca Gerze Belediyesi Konservatuvarı Şefi Okan Kaya yönetiminde müzik etkinlikleri düzenlendi. Program, oyun havaları ve halk oyunlarıyla devam etti.
Gerze’de ilk kez düzenlenen Nergis Şenliği, gün boyunca süren etkinliklerin ardından sona erdi.


































