Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı ve ilk kez 1995 yılında Beşiktaş Kültür Merkezi’nde sahnelenen, Türkiye’nin dört bir yanında büyük ilgi gören “Otogargara” oyunu, Gerze’de sanatseverlerle buluştu.
Gerze Halk Eğitimi Merkezi ile Gerze Atatürk Ortaokulu’nun iş birliğinde sahneye konan oyun, Gerze Belediyesi’nin katkılarıyla izleyiciyle buluştu. Çok sayıda skeçten oluşan, yolculuk temasını mizahi bir dille ele alan “Otogargara”, izleyicilere kahkaha dolu bir gece yaşattı.
Oyunun yönetmenliğini üstlenen Fatih Arslan, daha önce de Gerze’de sahnelediği başarılı yapımlarla tanınıyor. Arslan’ın yönetimindeki Tiyatro Organik oyuncuları, yerel sahneye profesyonel bir enerji kazandırarak büyük beğeni topladı.
Fatih Arslan oyunla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Otogargara, sahneye koymayı uzun zamandır hayal ettiğim bir projeydi. Hem nostaljik hem evrensel bir dili var. Gerze’de tiyatroya gönül veren isimlerle bir araya gelerek bu oyunu hayata geçirmek beni çok mutlu etti. Seyircimizin ilgisi de emeğimize değer kattı. Sanat, bu kentin ruhuna çok yakışıyor.”
Gerze Atatürk Ortaokulu Müdürü Taşkın Aydın da yaptığı açıklamada, sanatın eğitimin ayrılmaz bir parçası olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:
“Öğrencilerimizin yalnızca akademik değil, kültürel ve sanatsal anlamda da gelişmelerini çok önemsiyoruz. Bu iş birliğiyle, hem öğrencilerimiz hem de ilçemiz için değerli bir tiyatro deneyimi ortaya çıktı. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.”
Gösterim sonunda oyuncular ayakta alkışlanırken, izleyiciler bu tür kültürel etkinliklerin artarak devam etmesini temenni ettiklerini dile getirdi.