Güncel
Giriş Tarihi : 14-08-2018 14:06

Gerze'de Zakkum Zamanı

İlçemizin dört bir yanı Zakkum Çiçeği ile donatılmaya başlandı

Gerze'de Zakkum Zamanı

Gerze Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Çalışmalarına büyük bir titizlikle devam eden ekipler, başta şehir içi ve çıkışları olmak üzere bütün refüjleri zakkumla donattı. Belediye ekipleri tarafından ilçemize 2 bin adet zakkum dikilmesi hedefleniyor.

İlçemizde dikimi başlayan Zakkum Çiçeği beyaz, pembe, kırmızı, sarı ve krem renklerde çiçekler açarak 6 metreye kadar uzayabilir. Susuzluğa en dayanıklı bitkilerin arasına giren Zakkum kışın yapraklarını dökmez. Bahçeleri güzel kokusu ve renkleriyle güzelleştiren zahmetsiz bir çiçektir.

Zehirli bitkiler sınıfına giren zakkum çiçeği içinde bulunan oleandrin tıbben kullanılır. İdrar sökücü ve kalp kuvvetlendirici etkisine sahiptir. Vücuttaki bit ve parazitlere karşı da kullanılır.

Değirmenler Mevkii’nde çalışmalarına devam eden ekipleri sık sık kontrol eden Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, doğanın güzelliklerine sahip çıkarak, koruyup ve geliştirmeyi hedeflediğini belirtti.

Başkan Belovacıklı açıklamasının devamında;

"Gerze’mizi yeşili, doğası ve mavisiyle bir bütün haline getiriyoruz. Bu doğrultuda Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz ilçemizin dört bir yanını çiçeklerle süslüyor.Gece ve gündüz ilçemiz ziyaretçilerini her daim büyülemeye devam edecek. Ekiplerimiz ilçemizin dört yanına Zakkum Çiçeği dikmeye başladı. İlk olarak şehir giriş ve çıkışlarına ağırlık verdik, buradaki çalışmaların bitiminde ise şehir içine ağırlık vereceğiz.” Dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül