Destek Hizmetleri ve İtfaiye Müdürlüğü alanı içerisinde kurulan merkez, vatandaşların kendi bahçelerinden topladığı zeytinleri modern ve hijyenik koşullarda zeytinyağına dönüştürmelerine imkân sağlıyor.

Yeni sezonun başlamasıyla birlikte zeytinlerini toplamaya başlayan üreticiler, ürünlerini Zeytinyağı Sıkım Merkezi’ne getirerek sıkım işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Merkezde öncelikle getirilen zeytinlerin kilogram tespiti yapılırken, ardından zeytinler yapraklarından ayrıştırılarak yıkama işleminden geçiriliyor.
Yıkama işleminin ardından zeytinler, Malaksör makinesinde ezilerek posa ve yağın ayrıştırılması sağlanıyor. Sıkım işleminin tamamlanmasıyla birlikte üreticiler, kendi zeytinlerinden elde edilen doğal ve katkısız zeytinyağına kavuşuyor.
Geçtiğimiz yıl ekim ayında faaliyete başlayan merkez, yeni sezonda da Gerzeli zeytin üreticilerine hizmet vermeyi sürdürüyor.
Sıkım işlemi sonrasında ortaya çıkan zeytin posasının ise uygun süre bekletildikten sonra bahçelerde gübre olarak değerlendirilebildiği belirtilirken, bu uygulamayla atıkların yeniden değerlendirilmesine de katkı sağlanıyor.
Gerze Belediyesi, zeytin üreticilerini yeni sezonda Zeytinyağı Sıkım Merkezi’nden yararlanmaya davet ediyor.





























