Spor
Giriş Tarihi : 17-10-2023 20:22   Güncelleme : 18-10-2023 10:36

Gerzeli güreşçimiz Viyana' da Ata sporumuzu tanıttı

Viyana Büyükelçiliği, Gerzeli güreşçimizin de aralarında bulunduğu sporcuları misafir etti

Gerzeli güreşçimiz Viyana' da Ata sporumuzu tanıttı

Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan TOKİ Şehit Fatih Erer Ortaokulu Spor Kulübü ve Geleneksel Güreşler Federasyonu ortak projesi olan Avrupa'da Türk Yağlı Güreşi tanıtımı etkinliklerinin 2' ncisi Avusturya' nın başkenti Viyana'da gerçekleşti.

Viyana Büyükelçiliği, Sinoplu güreşçileri ağırladı
 
Viyana Büyükelçiliği, Sevgi Engel Tanımaz Derneği'nin bu hafta sonu düzenleyeceği etkinliğe katılmak üzere Viyana' ya giden Gerzeli güreşçimiz Mustafa Yiğit' in de aralarında bulunduğu Sinop TOKİ Şehit Fatih Eren Spor Kulübünü büyükelçilikte ağırladı.
 
Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun tarafından yapılan açıklamada, güreşçilerle bir araya gelinerek, ata sporumuz olan yağlı güreşlerin Avusturya'da tanıtımı için yapılabilecek projelerin ele alındığı belirtildi.

 Açıklamada, "Güreşçilerle bir araya gelmekten ve onların deneyimlerini dinlemekten büyük memnuniyet duyduk. Ata sporumuz yağlı güreşin Avusturya'da tanıtımı için yapılabilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Bu projelerin hayata geçirilmesi için gerekli desteği sağlayacağımızı ifade ettik." denildi.
 
Güreşçiler, Avusturya'da yağlı güreşin tanıtımı için çeşitli projeler geliştirmeyi planlıyor. Bu projeler arasında, yerel spor kulüpleriyle ortaklaşa etkinlikler düzenlemek, yağlı güreş hakkında bilgilendirici sunumlar yapmak ve Avusturya'da yaşayan Türkler arasında yağlı güreş turnuvaları düzenlemek yer alıyor.

Bizlerde Gerze' nin Sesi gazetesi ailesi olarak Ata Sporumuz olan güreşde, Gerze'nin gururu olmuş Geleneksel Güreşler Federasyonu İl Temsilcimiz Adil Yiğit ve oğlu Mustafa Yiğit' i tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

AdminAdmin