Eğitim
Giriş Tarihi : 19-03-2024 16:46   Güncelleme : 19-03-2024 17:10

Gerzeli öğrenciler, Sıfır Atık Projesi Yarışmalarında birinci oldu

Sıfır Atık Projesi Yarışmalarında il birincisi olan öğrenciler için İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan ödül töreni düzenledi

Gerzeli öğrenciler, Sıfır Atık Projesi Yarışmalarında birinci oldu

Sıfır Atık Yarışmalarında İl Birincisi olan Eymen Çor, İnci Demirci ve Görkem Poyraz Özsomuncu için İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan tarafından ödül töreni düzenlendi.   

Geri dönüşümün yeniden kullanım, tasarım değişikleri, atık ayrıştırma ve geri kazanım gibi uygulamaların projenin önemli bileşenleri arasında yer alması nedeniyle Sıfır Atık Yarışması ile öğrencilerde atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek, çevreye duyarlı olmak, sürdürülebilir kalkınma için farkındalık yaratmak, yaratıcı ve yenilikçi, çözümler geliştirmeyi teşvik etmek, çevresel sürdürülebilirliği desteklemek, doğal kaynakların korunması ve atık yönetimin daha verimli hale getirilmesinin amaçladığı Sıfır Atık Projesi hayata geçirildi.

Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünce ülkemiz genelinde tüm resmi ve özel okullar arasında ''Atıktan Sanata İleri Dönüşüm Yarışması'' ve ''Sıfır Atık Projesi Yarışması'' düzenlendi.

İl Değerlendirme Kurulunca Atıktan Sanata İleri Dönüşüm Yarışmasında ilkokul kategorisinde; Karlı TOBB İlkokulu öğrencisi Eymen Çor tarafından hazırlanan ''TB3'' isimli eser en yüksek puanı alarak, İl Birincisi seçilirken lise kategorisinde de İlçemiz Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi İnci Demirci' nin yaptığı ''Balerin Tablo'' isimli eser en yüksek puanı alarak İl Birincisi oldu.

Sıfır Atık Projesi Yarışmasında ise İlçemiz Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu Öğrencisi Görkem Poyraz Özsomuncu tarafından hazırlanan ''Meyve Kurutma Makinesi'' isimli proje en yüksek puanı alarak İl Birincisi oldu. Öğrenciler yaptıkları eserler ve projeleri; ileri bir tarihte yapılacak olan Türkiye genelindeki yarışmalarda İlçemizi ve İlimizi temsil etmeye hak kazandı.

Büşra ÇevikBüşra Çevik