Eğitim
Giriş Tarihi : 14-02-2024 10:16   Güncelleme : 14-02-2024 10:25

Gerzeli öğrenciler, Sinop'u tanıma fırsatı yakaladılar

Gerzeli öğrenciler, 'İlimizi Tanıyalım' projesi kapsamında Sinop'un tarihi, kültürel ve doğal yerlerini gezdiler

Gerzeli öğrenciler, Sinop'u tanıma fırsatı yakaladılar

Kültürel birlikteliğe katkı vermek, "Biz" duygusunu güçlendirmek,  çocuklarımızın coğrafyamızla "dost" olmaları için Sinop Valiliğimiz Koordinesinde başlatılan Sinop’umuzu Tanıyalım projesi kapsamında; Gerze’ de ikamet edip de Sinop' u daha önce görmemiş öğrenciler rehberler eşliğinde Sinop’ u gezdi.

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ve Eşi Reva Beray Özarslan, Gerze’ den gelen öğrencileri Valilik girişinde karşıladıktan sonra bir süre Valilik Makamında misafir ettiler. Valilik Toplantı Salonunda öğrencilerle birlikte kahvaltı yaptıktan sonra rehberler eşliğinde Sinop’ un önemli tarihi, kültürel ve doğal yerlerini tanıtmak üzere Sinop Valiliğinden öğrencileri yolcu ettiler.

 “İlimizi Tanıyalım” Projesi kapsamında Gerze’ den gelen öğrenciler rehberler eşliğinde; Arkeoloji Müzesi, Alaaddin Camii, Pervane Medresesi, İskele Meydanı, Dr. Rıza Nur Halk Kütüphanesi, Seyyid Bilal Camii ve Türbesi, Şahin Tepesi, Akliman, İnceburun, Hamsilos olmak üzere; ilimizin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıma fırsatı buldular.

Büşra ÇevikBüşra Çevik