Güncel
Giriş Tarihi : 25-10-2017 14:39   Güncelleme : 25-10-2017 15:25

Gerze’ye Milli Piyango Bayisi Açıldı

Gerze’ye Milli Piyango Bayisi açıldı. Kazı kazan, şans topu, sayısal loto gibi seçenekleriyle hizmet vermeye başlayan bayi, ilçemizde piyango ikramiyelerini alabileceğiniz tek yer

Gerze’ye Milli Piyango Bayisi Açıldı

Gerze’ye Milli Piyango Bayisi açıldı. Kazı kazan, şans topu, sayısal loto gibi seçenekleriyle hizmet vermeye başlayan bayi, ilçemizde piyango ikramiyelerini alabileceğiniz tek yer.

Demokrasi Parkı’nda hizmete başlayan 1942 numaralı piyango bayisi, sektörde 20 senedir çalışan Osman Özenç tarafından ilçemize kazandırıldı. 20 senedir İzmir’de vatandaşlara hizmet verdiğini söyleyen Özenç, “halkın talebi üzerine memleketimde de böyle bir yer açma kararı aldım” dedi.

“İkramiye çıktığında alamıyorlardı”

Çiçeği burnundaki bayinin işletmeci Özenç, PTT ve Ziraat Bankası’nın artık piyango ödemesini yapmadığı belirterek, “Gerze’de bir vatandaşımıza ikramiye çıktığında alabileceği bir yer kalmamıştı. Müşteri bileti alıyordu, ama geri dönüşünü Gerze’den sağlayamıyordu” şeklinde konuştu. Vatandaşların bilet ikramiyelerini gönül rahatlığı ile kolayca bayiden temin edebileceklerinin altını çizen Özenç, Sinop’a veya başka yere gitmeye gerek olmadığını söyledi.

İkramiye zamanında ona da çıktı

Milli Piyango biletlerinin yanı sıra ilçemiz sakinleri tarafından Kazı Kazan isimli şans oyununa büyük talep olduğunu belirten Özenç, henüz şans oyunu makinesi olmasa da kendisinin tek tek oynadığı biletleri halka sattığını ifade etti.

2000 senesinde, bu işe ilk başladığı yıllarda Milli Piyango’dan büyük ikramiyeyi kazandığını vurgulayan Özenç, “10 milyar lira ikramiye çıkmıştı o zamanın parasıyla. Şimdi o paraya üç daire alınıyor” dedi. Eşinin engelli olduğundan bahseden Özenç, bu parayla karısının rahat etmesi için ev aldığını da sözlerine ekledi.

Haber: Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş