Güncel
Giriş Tarihi : 21-08-2023 14:35   Güncelleme : 23-08-2023 14:36

Gözütok: “Elektrik kesintileri keyfekeder yapılmamaktadır”

İlçemizde sık sık yaşanan elektrik kesintilerine yönelik olarak Gerze YEDAŞ Şefi Elektrik ve Elektronik Mühendisi Hakan Gözütok tarafından konuya açıklık getirildi

Gözütok: “Elektrik kesintileri keyfekeder yapılmamaktadır”

İlçemizde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili olarak Gerze YEDAŞ Şefi Elektrik ve Elektronik Mühendisi Hakan Gözütok tarafından konuya açıklık getirildi. Her duruma, arızaya, kesintiye karşı tedbirli olduklarını fakat bazı öngörülemeyen durumlarda kesintiler yaşanabildiğini kaydeden YEDAŞ Şefi Elektrik ve Elektronik Mühendisi Hakan Gözütok, diğer kurumların yaptıkları çalışmalarda meydana gelen arızalardan dolayı kendilerinden bağımsız olarak elektrik kesintileri meydana gelebildiğini belirtti. 

Yapılan çalışmalarda anlık, bölgesel olarak kesintiler yapıldığını, vatandaşları mağdur etmemek ve elektrik kesintilerini hemen giderebilmek adına ekiplerin saha da gece gündüz çalışmalar yaptıklarını söyleyen YEDAŞ Şefi Elektrik ve Elektronik Mühendisi Hakan Gözütok, “Gerze kışın nüfusu azalan yazın da artan, sürekli gelişen bir ilçe. Hızla büyüyen nüfusun ihtiyacını giderebilmek adına da ilçemizde inşaat çalışmaları oluyor. Biz en basitinden bu inşaat çalışmalarında can ve mal güvenliğini sağlayabilmek adına planlı olarak kesintiler yapmak durumunda kalabiliyoruz. Mesela vatandaş ağaç kesimi yapıyor, kesilen ağaç yüksek gerilim hatlarının üzerine devriliyor bu da kısa süreli de olsa bir elektrik kesintisine mahal veriyor.  Bunun gibi birçok örnek verebilirim ama bu kesintilerin keyfekeder yapılmadığını, can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla yaptığımızı söylemeliyim.

Bakım, tesis ve arıza çalışmalarımızı periyodik olarak yerine getiriyoruz. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için gece gündüz emek harcıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın taleplerini, şikâyetlerini dinliyoruz ve gidermeye gayret gösteriyoruz. Arızaları, kesintileri daha aza indirgemek için önlemlerimizi aldığımızı vatandaşlarımızın bilmesini isterim.

Yaşanan bu gibi durumlarda vatandaşlarımızın affına sığınarak elimizde olmayan bazı sebeplerden ötürü de kesintiler yaşanabildiğini hatırlatmak isteriz” diye konuştu.

AdminAdmin