Eğitim
Giriş Tarihi : 06-02-2024 16:12   Güncelleme : 06-02-2024 16:21

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu, Slovakya’ daki görevi tamamladı

Gerze Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri I.N.S.P.I.R.E. ADLI ERASMUS+ KA210SCH Öğrenci Hareketliliği Projesi Slovakya ülkesindeki proje etkinliklerini tamamladı

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu, Slovakya’ daki görevi tamamladı

İlçemiz Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu'nda yürütülen I.N.S.P.I.R.E. (An Inspiring Network for a Sustainable Planet and an Inclusive Renewed Education ) isimli Erasmus+ KA210SCH Öğrenci Hareketliliği projesi kapsamında, Eylül ayındaki Hırvatistan hareketliliğinden sonra öğretmen ve öğrenciler 22 -26 Ocak 2024 tarihinde Slovakya'da 5 farklı ülkeden proje ortakları ile bir araya geldi.

''Sürdürülebilir Bir Gezegen ve Kapsayıcı Yenilenmiş Eğitim için İlham Verici Bir Ağ'' (I.N.S.P.I.R.E.) isimli projesiyle, katılımcı kuruluşların, sivil katılım ve katılım konularında kapasitelerini artırmak, onları ortak değerlerin geliştirilmesinde nitelikli ilham verenler haline getirmek, kendilerinin, insanlığın ve gezegenin geleceğinden sorumlu bir insan olarak yaşam boyu görevlerinin bilincinde olan bireyler yetiştirmelerini sağlamanın temel olarak amaçlandığı ve Hacer Esra Öveyik'in yürüttüğü projenin Slovakya hareketliliğine, aynı okul İngilizce Öğretmeni Emel Aydın ve öğrenciler Atlas Şevket Terkan, Duru Cennet Baylan ve Ela Pepenoğlu da katıldı.

Öğretmen ve öğrenciler 4 gün süren hareketlilik boyunca Polonya, Hırvatistan, Ankara ve Slovakya'dan proje ortaklarıyla birlikte sürdürülebilirlik ve kapsayıcı eğitimle ilgili online etkinliklerin yanı sıra workshoplara katılıp, ileri dönüşüm ve geri dönüşüm etkinlikleri yaparak, bölgedeki enerji dönüşüm merkezini, orman okulunu, doğal ve tarihi müzeleri ziyaret ederek sürdürülebilir kalkınma hedeflerini yaparak ve yaşayarak özümsedi.

I.N.S.P.I.R.E. (An Inspiring Network for a Sustainable Planet and an Inclusive Renewed Education ) isimli Erasmus+ KA210SCH Öğrenci Hareketliliği projesi  kapsamında 26 Şubat - 1 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan Sinop Hareketliliğinde ise proje ortakları;  Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulunu ve İlçemizi ziyaret ederek projenin amacına uygun etkinliklerde bulunacaklar.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan; I.N.S.P.I.R.E. (An Inspiring Network for a Sustainable Planet and an Inclusive Renewed Education ) isimli Erasmus+ KA210SCH Öğrenci Hareketliliği projesi kapsamında öğrencilerin Avrupa ülkelerini gezme, oradaki okulları tanıma, yabancı dillerini geliştirme ve daha birçok farklı kültürler arası etkileşimlerine katkı sunmaları, Cittaslow özelliğine sahip ilçemizin tanıtımına vesile olmaları nedeniyle proje yürütücü öğretmen Hacer Esra Öveyik başta olmak üzere projede yer alan bütün öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Büşra ÇevikBüşra Çevik