Güncel
Giriş Tarihi : 23-05-2025 10:39

Hayır Çarşısı Dualarla Açıldı

Gerze’de, geliri Kur’an kurslarının yararına ve çeşitli hizmetlerde kullanılmak üzere düzenlenen Hayır Çarşısı, dualarla kapılarını açtı

Hayır Çarşısı Dualarla Açıldı

Açılış programına Gerze Kaymakamı Deniz Arabacı, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Sinop İl Müftüsü Paşa Bektaş, Gerze İlçe Müftüsü Mustafa Aktaş ve ilçe protokol üyeleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından açılış kurdelesi kesildi. Ardından protokol üyeleri stantları gezerek emeği geçenlerle sohbet etti, alışveriş yaptı.

“Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir”

Açılışta konuşan Kaymakam Deniz Arabacı, bu tür organizasyonların toplumun birlik ve beraberliğini pekiştirdiğini belirterek, “Hayır Çarşısı gibi etkinlikler sadece maddi katkı değil, manevi birlik de sağlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ise “Belediye olarak her zaman hayırlı işlerin destekçisi olmaya devam edeceğiz. Bu organizasyonda emeği geçen tüm kadınlarımızı ve gönüllülerimizi yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.

İlçe Müftüsü Mustafa Aktaş da Kur’an kurslarına yapılan her katkının nesillerin ihyası açısından önemli olduğunu vurgulayarak, “Yapılan bu hayırlar inşallah hem dünyada hem ahirette karşılığını bulacaktır” dedi.

Büşra ÇevikBüşra Çevik