Güncel
Giriş Tarihi : 06-10-2023 09:52   Güncelleme : 06-10-2023 17:44

Hayvanları Koruma Gününde buluştular

Gerze Tarım ve Orman Müdürlüğünce Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla anaokullarında etkinlik gerçekleştirildi

Hayvanları Koruma Gününde buluştular

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü sebebi ile Gerze İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimleri Merve Kaya ve Betül Kara miniklerimizle bir araya geldi.

Veteriner hekimler, Fatma Yüksek Anaokulu ve Özel Gerze Taha Akademi Anaokulundaki öğrencilere eğitici bilgiler verdi. Öğrencilere hayvan sevgisi aşılanmaya çalışılırken hayvan hakları, hayvanların korunması ile ilgili eğitim verildi. 

Sokak canlarımızın da misafir edildiği eğitimlerin ardından çocukların hayvanlarla vakit geçirmesi sağlandı. Öğrencilere müdürlükçe mama hediye edildi.

EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ ANLAM VE ÖNEMİ

4 Ekim, Dünya Hayvanları Koruma Günü olarak kutlanan önemli bir gündür. Bu günün amacı, dünya genelinde hayvanların haklarını, refahlarını ve korunmalarını vurgulamak ve hayvanlara olan saygıyı artırmaktır. Dünya Hayvanları Koruma Günü, hayvanların çeşitli tehditlere karşı korunması ve insanlar arasında hayvanların değerini anlatma fırsatı sunar.

4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

İlk defa İngiltere'de 1822 yılında; hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını, daha iyi şartlarda beslenme ve korunmalarını sağlamak için ortaya çıktı.

AdminAdmin