Gerze'nin Sesi - Sinop Gerze Haberleri
Gerze'nin Sesi - Sinop Gerze Haberleri
Güncel

Hiç geçmediği otoyoldan HGS cezası yedi

Gerze’ de yaşayan Necip Kuş isimli vatandaşa geçmediği İstanbul-Ankara otoyolundan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) cezası geldi.

Hiç geçmediği otoyoldan HGS cezası yedi
Paylaş:

İlçemizde yaşayan emekli vatandaş Necip Kuş’a İstanbul-Ankara Otoyolunda 5 kez geçiş yaptığı gerekçesiyle 28 Ekim 2024 tarihinde HGS cezası geldi. Geçmediğini iddia ettiği İstanbul-Ankara Otoyolundan geçtiği gerekçesiyle 297,50 liralık cezayı gördüğünde şaşkınlık yaşayan Kuş, pandemiden bu yana aracının Gerze dışına çıkmadığını belirtti.

Kuş eline ulaşan tebligatta 05/05/2023 tarihinde İstanbul – Ankara Otoyolunda (giriş istasyonu Sultanbeyli, çıkış istasyonu Mecidiye), 05/05/2023 tarihinde İstanbul – Ankara Otoyolunda (giriş istasyonu Çamlıca çıkış istasyonu Sultanbeyli), 03/05/2023 tarihinde İstanbul – Ankara Otoyolunda (giriş istasyonu Gerede çıkış istasyonu Topağaç SGS), 03/04/2023 tarihinde İstanbul – Ankara Otoyolunda (giriş istasyonu Çamlıca çıkış istasyonu Mecidiye), 31/03/2023 tarihinde İstanbul – Ankara Otoyolunda (giriş istasyonu Kaynaşlı çıkış istasyonu Topağaç SGS) HGS gişelerinden geçiş yaptığı gerekçesiyle aracının plakasına toplam 297,50 TL ceza kesildiğini söyledi.

HİÇ GEÇMEDİM, CEZA YEDİM

Pandemi başladığında aracıyla İstanbul’ dan memleketi Gerze’ ye yerleştiğini kaydeden Kuş, cezaya itiraz edeceğini söyledi. Kuş, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Pandemi başladığında yani 2020 yılında İstanbul’ u terk ettim ve Gerze’ ye memlekete geldim. 4 seneden bu yana da aracımla Gerze’ den başka bir yere seyahat etmedim fakat 28 Ekim 2024 tarihinde bir tebligat aldım.

Elime geçen tebligatta 2023 yılında farklı günlerde İstanbul-Ankara Otoyolundan para ödemeden geçtiğime dair HGS cezası yedim. Dediğim gibi ben pandemiden bu yana Gerze’ den dışarı aracımla hiç çıkmadım ama bu ceza nasıl ve neden geldi anlamadım. Biri de çıkıp bana bunu anlatsın, benim aracım aynı anlarda hem Gerze’ de hem de İstanbul’ da nasıl bulunabiliyor?”

 

 

Bu haber Gerze'nin Sesi - Sinop Gerze Haberleri tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Güncel Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.