Yaşam
Giriş Tarihi : 28-11-2022 17:14   Güncelleme : 29-11-2022 09:45

Huzurevinde tanışıp evlendiler

Gerze Huzurevinde tanışan Fatma Şahin ve Sefer Bozkurt, dünyaevine girdi

Huzurevinde tanışıp evlendiler

Gerze Huzurevinde yaşayan çift, tanışıp evlenmeye karar verdi.

Huzurevinde tanışan aslen Dikmenli 84 yaşındaki Fatma Şahin ile aslen Erfelekli 63 yaşındaki Sefer Bozkurt dünyaevine girdi. Çiftin nikâhını Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy kıyarken, nikâh şahitliğini de kurum çalışanlarından Ayşenur Aydemir ve Rahim Şahin yaptı.

Hayatlarının ikinci baharını yakalayan yaşlı çift, evlenme kararının ardından Gerze Belediyesi'ne başvuruda bulundu. Yapılan işlemlerin ardından evlenmelerinde hiçbir sakınca görünmeyen Fatma Şahin ve Sefer Bozkurt çifti için Gerze Belediyesi Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde nikâh töreni düzenlendi.

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, nikâh töreninin ardından dünya evine giren çifte mutluluklar dilerken, evlenme cüzdanını geline teslim etti.

 ‘Ben de senin gibi sahipsizim’

Eşini 3 sene evvel kaybettiğini belirten damat Sefer Bozkurt, “bacağımın biri protez. Eve köye gidemez haldeydim. Fatma hanımı da huzurevinde görüyordum, beğendim ama saygısızlık olur diye bir türlü söyleyemedim.

Sonra konuşmaya başladık. ‘Neden ağlıyorsun, ben de senin gibi sahipsizim’ dedi. 13 aydan bu yana beraber vakit geçiriyorduk. Benim çocuklarım bana sahip çıkıyorlar. Fatma Hanım da onlarla da tanışmak istedi, böylece evlenmeye karar verdik” diye konuştu.

‘1 senedir birbirimizin ellerini tutuyoruz’

5 çocuğu olduğunu ancak çocuklarının kendisiyle ilgilenmediğini belirten gelin Fatma Şahin ilçe kaymakamı tarafından huzurevine yerleştirildiğini söyledi. Bir arkadaşları vesilesiyle tanıştıklarını kaydeden gelin Fatma Şahin, çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

“Bize ancak nikâhlarını kıymak düşer”

Çifti daha önceden tanıdığını kaydeden Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, “hiç değilse ikimiz bir arada olalım” düşüncesiyle iki sahipsiz bir araya gelmiş, evlenmeye karar vermişler. Bize de ancak nikâhlarını kıymak düşer, hayırlı olsun, Allah bir yastıkta kocatsın diyorum” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin