Güncel
Giriş Tarihi : 06-10-2015 14:58   Güncelleme : 06-10-2015 14:36

İkinci El Oto Piyasasında Neler Oluyor?

İlçemizde ikinci el otomobil satışlarında iddialı isimlerden biri olan Sarıkaya Otomotiv'in sahibi Durmuş Sarıkaya ile araba piyasasını konuştuk

İkinci El Oto Piyasasında Neler Oluyor?
 Durmuş Sarıkaya otomotiv sektöründeki araç piyasasının neden günden güne yükseldiğini, ikinci el araba piyasasında istenilen düşüşün neden olmadığını açılarken, ikinci el bir araba alınırken nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili de bilgiler verdi.


Araba piyasası neden yüksek?

Sıfır araçların yüksek olmasında ki en büyük etkenlerden biri piyasanın talebi ve döviz kurlarındaki artışla beraber otomotiv firmalarının sıfır km araçlara yaptığı zamlardır. Bu durum ikinci el araç piyasasını da tetikledi ve fiyatları yukarı çekti.

Nelere dikkat edilmesi gerek?

Aracın kazasız olması veya büyük hasarının bulunmaması, kilometresinin düşük olması ve orijinal kilometresine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Sarıkaya, bir aracın satış fiyatı çok değişken ise o araçta mutlaka dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Şöyle ki x marka bir aracın satış fiyatı aynı model ve kilometre de emsalleriyle normalde en fazla 500- 1000 TL oynar. Şayet aradaki fark  ciddi anlamda fazlaysa o zaman da alıcının çok dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Şuan piyasa da bazı kötü niyetli kişilerin sahte çek veya noter de paranı teslim edeceğiz diyerek alıcıları dolandırdıklarına da dikkat çekerek vatandaşları bu konuda da dikkatli davranmaya davet eti.

Kaskodan fazla para almak için sözde hasar gösteriliyor

Kaskodan fazla para alabilmek için hasar gören araçların işlemleri ederinin üstünde gösteriliyor. Bu da aracı satarken araç sahibini mağdur ediyor. Alıcı tramer kayıtlarında sorguladığı zaman aracı almaktan vazgeçiyor. Bu gibi durumlarda araç sahiplerinin dikkatli olması gerektiğini belirten Sarıkaya, aracın değişen parçalarının ve hangi işlemlerden geçtiğinin belgelendirilmesi gerektiğini söyledi.

Seda ŞengülSeda Şengül