Güncel
Giriş Tarihi : 10-05-2024 13:32   Güncelleme : 10-05-2024 14:24

IPARD programı Gerzelilere tanıtıldı

Birçok farklı sektörde hibe desteği sağlayan IPARD Programı Gerze’ de tanıtıldı

IPARD programı Gerzelilere tanıtıldı

Tarımdan gıda sanayine, turizmden yenilenebilir enerjiye kadar 16 farklı sektörde hibe desteği sağlayan IPARD Programına Sinop’ ta dahil edilmişti. İl genelinde proje kabulüne başlandığını duyurulurken bu kapsamda Gerze İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü TKDK Sinop Ofisi işbirliğinde Gerze’ de muhtarlara, çiftçilere ve ilgililere bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde yapılan bilgilendirme toplantısında IPARD Programı’nın temel hedefleri ve kapsamlı yatırım destekleri üzerinde duruldu. Katılımcılara programın detayları, başvuru süreci ve desteklenecek projeler hakkında bilgi verildi.

Süt ve Besi Hayvancılığı, Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği, Yumurta Tavukçuluğu, Süt ve Süt Ürünleri İşleme, Kırmızı Et ve Et Ürünleri İşleme, Su Ürünlerinin İşlenmesi, Meyve ve Sebze İşleme depolama, Yumurta İşleme, Otel ve Yeme İçme Tesisleri, Arıcılık ve Bal Paketleme, Zanaatkarlık, Katma Değerli Ürünler, Mantar, Kesme Çiçek, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Makine Parkları, Yenilenebilir Enerji sektörlerinin desteklenen programlar olduğunun altı çizilirken programın tarım ve kırsal alanlarda sürdürülebilir kalkınmayı teşvik ettiği, modernizasyonu sağladığı ve çiftçilerin rekabet gücünü artırmayı hedeflediği vurgulandı. Katılımcılara programın detayları, başvuru süreci ve desteklenecek projeler hakkında bilgi verildi.

TKDK, toplantının amacının çiftçilere ve işletmelere IPARD Programı’nın sağladığı fırsatları aktarmak olduğunu belirtti. Programın tarımsal üretimde verimliliği artıracağı, işletmelerin rekabet gücünü artıracak ve kırsal alanlarda istihdamı destekleyeceği vurgulandı.

Toplantıda ayrıca, katılımcıların soruları da yanıtlandı. Katılımcıların ilgi gösterdiği toplantı, tarım ve kırsal kalkınma alanında önemli adımların atılmasına vesile oldu.

Büşra ÇevikBüşra Çevik