Güncel
Giriş Tarihi : 20-09-2011 09:24   Güncelleme : 20-09-2011 09:24

İstiklalimizi Şehit ve Gazilerimize Borçluyuz

Şehitlik ve Gazilik gibi bu kutsal kavramlar olduğu sürece Türk devleti ilelebet payidar kalacaktır.

İstiklalimizi Şehit ve Gazilerimize Borçluyuz

19 Eylül Gaziler günü etkinlikleri kapsamında Atatürk Büstüne Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Gerze Garnizon Komutanı Yüzbaşı Güngör Kırarslan ve Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın çelenk sunumuyla başladı.

 

Gerze ilçesindeki kurum müdürleri ve halkın iştirakiyle yapılan törende Jan. Uzm 1. Kad. Çvş. Ersin Aydınkaptan günün önem ve ehemmiyetini belirten bir konuşma yaptı.

Aydınkaptan konuşmasında, “Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasına müteakip Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesinin 90. yıldönümünde Gerze ilçesinde de Şehit ve Gaziler haftası değişik etkinliklerle kutluyoruz. Gaziler günü, canlarını bu aziz ulusa adayan tüm gazilere kutlu olsun bizi bu mutlu günde onurlandıran herkese şükranlarımızı sunarız” dedi.

 

Gaziler günü programı daha sonra Kaymakam Metin Kubilay tarafından gazilere ve şehit yakınlarına verilen öğle yemeği ile devam etti.

 

Gerze Kaymakamı Metin Kubilay konuşmasında “Bu ülke için, bu bayrak için, vatanın bölünmez bütünlüğü için şehit olan herkesi rahmetle, gazi olanları ise büyük bir minnetle anıyoruz. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Sizlerin sorunu bizlerin sorunudur. Bizler her zaman sizlerin yanındayız diyerek” herkese teşekkür etti.





Şehitler ve Gaziler Anısına Verilen Yemek İlçe Müftüsü Ömer Yay'ın Duasıyla Son Buldu





AdminAdmin