Siyaset
Giriş Tarihi : 19-11-2023 22:08   Güncelleme : 22-11-2023 09:57

İYİ Parti Gerze İlçe Başkanı Yavuz Yiğit, istifa etti

İYİ Parti Gerze İlçe Başkanı Yavuz Yiğit, ilçe başkanlığı görevinden ayrıldığını belirterek 2024 yerel seçimlerinde Gerze Belediye Başkanı aday adayı olduğunu açıkladı

İYİ Parti Gerze İlçe Başkanı Yavuz Yiğit, istifa etti

2 dönemden bu yana İYİ Parti Gerze İlçe Başkanlığı görevini yürüten Yavuz Yiğit, Gerze Belediye Başkanı aday adayı olduğunu açıklayarak, ilçe başkanlığı görevinden ayrıldığını duyurdu. İYİ Parti Gerze İlçe Başkanlığı görevine ise Cahit Gündoğdu getirildi.

Yönetim kurulu toplantısında bu kararını açıklayan hem partililerle hem de Gerze kamuoyuyla paylaşan Yiğit, "önceliğimiz yine Gerze ve Gerzeli vatandaşlarımız olacak şekilde farklı yolda yürüme zamanı" diye konuştu.

Yiğit açıklamasında, "ilçe teşkilatı olarak yerel seçimlere yönelik almış olduğumuz ortak karar neticesinde, aday adaylığı düşünenlerin başvurularını ilanen yapmaması ve yönetim kuruluna bildirerek değerlendirme sürecine alınmasını, parti içi demokrasinin dış etkilerden korunması amacıyla netleştirmiştik. Bu bağlamda teşkilatımıza yapılan başvurular yönetim kurulunca değerlendirilmeye alınmış ve dışarı kapalı halde ilerlemişti.

Fakat bulunduğum mevki itibariyle spekülasyondan beslenen ve entrika üretmeyi hayat tarzı olarak belirlemiş insanlara malzeme vermemek, teşkilatımıza gelebilecek zararlardan korumak adına bu açıklamayı yapmak zorunda kalıyorum."


ISRARLARA KULAK KAPATAMADIM

"31 Mart 2024 'de yapılacak olan yerel seçimler ile ilgili şahsımdan bu ceket yarışına girmeme yönelik yapılan ısrarlara kulak kapatamadım ve 19 Kasım 2023 Pazar akşamı düzenlediğimiz yönetim kurulu toplantımızda, değerlendirmeye alınacak aday adaylarının arasına girme talebimi sundum.

Genel idare kurulumuzun 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde adaylık düşünen il ve ilçe başkanlarının görevden ayrılmaları yönündeki tavsiye kararı doğrultusunda ve ilçe yönetimimizin ortak kararı ile İYİ Partimiz kurulurken İlçe kurucular kurulunda bulunduğum, ilk başkan yardımcılığı yaptığım, 2 dönemdir de yürütmüş olduğum İYİ Parti Gerze ilçe başkanlığı görevimden ayrılıyorum.

Yönetim kurulu ortak kararı ile yeni İyi Parti Gerze İlçe Başkanlığı görevine değerli büyüğüm Cahit Gündoğdu seçilmiştir. Görevinde başarılar diliyorum.

Bu süreçte hak yolunda, haklının yanında bulunmaya çalıştım. İnsani olan hiçbir eylemimde siyasi söylem yada harekette bulunmamayı kendi ahlakım açısından doğru bildim ve bu şekilde yol yürüdüm.

Beni haksız çıkartacak şekilde hiçkimseyi bile isteye kırmak, üzmek gibi bir düşüncem asla olmadı, olamazda. Bu yüzden bilmeden, istemeden kırdıysam, üzdüysem kusuruma bakmayın. İnsanlarımızın iyiliği ve menfaati için kuyruğuna bastıklarım hariç geriye kalanlardan helallik istiyorum.

Aynı zamanda, yıllardır bu çatı altında varlığı, yokluğu, siniri, stresi, hüznü, kederi hasılı insani her duyguyu paylaştığım teşkilatımın kapısından girmiş büyüklerim ve küçüklerimden de helallik istiyorum.

Benim hiç kimseye kırgınlığım, küskünlüğüm, dargınlığım yoktur ve hak eden herkese hakkım helaldir...

Şimdi önceliğimiz yine Gerze ve Gerzeli vatandaşlarımız olacak şekilde farklı yolda yürüme zamanıdır...

Görevde olduğum süre boyunca; herkesin kör olduğu, sağır olduğu, dilsiz olduğu, cesaretsiz olduğu yerde ben Gerze ve Gerzeliler için Korkmadan Gördüm, Duydum ve Konuştum. Ezilen, hakkı yenen, düşen, el isteyen herkesin yanında saf tuttuğum gibi bundan sonra bu göreve gelirsem makam başında, gelemezsem yine Gerze insanı Yavuz Yiğit olarak yine aynı yerde, sizin yanınızda saf tutuyor olacağım. Çıkmış olduğumuz bu yolda Allah beni sizlere mahcup etmesin. Aday Adaylığı sürecim hayırlı olsun"
diye konuştu.

YAVUZ YİĞİT KİMDİR?

1984 Gerze doğumlu. Babası Selahaddin Yiğit'in memuriyetinden dolayı ilk-ortaokulu Samsun Belediye ilköğretim okulunda, liseyi Samsun Anadolu Lisesinde, lisans eğitimini Selçuk üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi iktisat bölümünde okudu. 2008 yılından bu yana Gerze' de esnaflık yapıyor.
 

AdminAdmin