Gerze'nin Sesi - Sinop Gerze Haberleri
Gerze'nin Sesi - Sinop Gerze Haberleri
Siyaset

İYİ Parti Gerze’den "Eğitimde Güvenlik" Çağrısı: "Okullar Şiddetin Değil, Huzurun Yuvası Olmalı"

İYİ Parti Gerze İlçe Başkanı Mehmet Zafer Taşpınar, son günlerde okullarda artan şiddet olaylarına sert tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yapan Taşpınar, okullara kadrolu güvenlik görevlisi atanması ve denetimlerin sıkılaştırılması çağrısında bulundu

İYİ Parti Gerze’den "Eğitimde Güvenlik" Çağrısı: "Okullar Şiddetin Değil, Huzurun Yuvası Olmalı"
Paylaş:

İYİ Parti Gerze İlçe Başkanı Mehmet Zafer Taşpınar, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki eğitim kurumlarında meydana gelen üzücü olayların ardından bir basın açıklaması yayımladı. Eğitim yuvalarının güvenliğinin devletin en temel sorumluluğu olduğunu vurgulayan Taşpınar, sistemdeki açıkların bir an önce kapatılması gerektiğini belirtti.

​"Eğitim Kurumları En Güvenli Alanlar Olmak Zorunda"

​Başkan Taşpınar, açıklamasında okulların sadece akademik değil, ahlaki gelişim noktaları olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: ​"Son günlerde yaşanan olaylar, okullarımızda güvenlik, denetim ve disiplin mekanizmalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini açıkça ortaya koymaktadır. Hiçbir öğrenci; şiddetin, baskının ya da güvensizliğin olduğu bir ortamda eğitim görmek zorunda bırakılamaz."

​İYİ Parti’den 4 Maddelik Acil Talep

​Yaşanan olayların şeffaf bir şekilde soruşturulması gerektiğini ifade eden Taşpınar, çözüm için şu talepleri sıraladı:

​Şeffaf Soruşturma: Olayların tüm yönleriyle aydınlatılması.

​Hukuki İşlem: Sorumlular hakkında idari ve hukuki süreçlerin gecikmeksizin işletilmesi.

​Kadrolu Güvenlik: Tüm okullara kadrolu güvenlik görevlisi atamasının yapılması.

​Psikolojik Destek: Rehberlik ve psikolojik destek mekanizmalarının güçlendirilmesi.

​"Yarınlarımız Tehlikeye Atılamaz"

​Eğitim sistemindeki güven duygusunun zedelenmesinin geleceği olumsuz etkileyeceğini belirten Taşpınar, açıklamasını şu sözlerle noktaladı: "Yetkilileri sorumluluk almaya ve kamuoyunu tatmin edecek adımlar atmaya davet ediyoruz. Şehit olan öğretmen ve öğrencilerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu acı olayların vatanımızda bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz."

Bu haber Gerze'nin Sesi - Sinop Gerze Haberleri tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Siyaset Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.