Güncel
Giriş Tarihi : 29-06-2022 11:40   Güncelleme : 29-06-2022 13:43

Kadın girişimci, birçok kadına istihdam sağlıyor

İlçemizde kendi imkânlarıyla tekstil atölyesi kuran kadın girişimci Hayriye Karakurt, hem örnek teşkil ediyor hem de Gerzelilere istihdam sağlıyor

Kadın girişimci, birçok kadına istihdam sağlıyor

Yaklaşık 8 ay önce kendi işini kuran 41yaşındaki 1 çocuk annesi Hayriye Karakurt, kendi işinin patronu oldu.

Şimdilik 9 kişiye istihdam sağladığını ifade eden Karakurt, şu an tekstil atölyesinde iç çamaşırı üretimi yaptıklarını söyledi.

30 senedir tekstil sektörünün içinde olduğunu kaydeden Karakurt, bu süre zarfında öğrendiklerini kendi iş yerinde uygulamaya koyduğunu belirtti. Nitelikli eleman noktasında her daim ihtiyaç olduğunu söyleyen kadın girişimci Hayriye Karakurt, “Bahar Tekstil adını verdiğim tekstil atölyemi açalı 8 ay oldu. Şimdilik 9 çalışan arkadaşımla, aile sıcaklığını sağladığımız tekstil atölyesinde yoluma devam ediyorum. Burada iç çamaşırı üretimi yapıyoruz. Ürettiğimiz çamaşırları İstanbul’ a gönderiyoruz. İşimizi daha da büyütmek adına nitelikli elemana ihtiyacımız oluyor” dedi.

Tekstile başladığı günden bugüne farklı pozisyonlarda çalışmalar yaptığını ifade eden Karakurt, nitelikli eleman yetiştirme noktasında da çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Sektörde zaman zaman inişli çıkışlı dönemlerin olduğunu belirten Karakurt, kötü günleri geride bıraktıklarını kaydetti.

Karakurt, “çalışanlarımızın Pazar ve Pazartesi günleri olmak üzere 2 gün tatil hakları var, maaşları ve sigortaları gününde ödüyoruz, öğle yemeklerini de burada veriyoruz.

Gündüz çalışamayanlar kadınlarımız için vardiyalı sistem de gündemimizde: gündüz çocuklarına bakmak zorunda olduğu için veya başka sebeplerden ötürü çalışamayan kadınlarımız akşam vardiyasında çalışabilirler. Ayrıca eve iş verme konusunu da düşünmekteyiz” dedi.

Kurulacak olan Tekstil Kentin, yerinde bir karar olduğunu ifade eden Karakurt, “apartman altlarından çıkıp kendimize ait, birçok tekstilin bir arada olduğu alanda çalışmak hem verimli hem de güzel olacaktır” diye konuştu.

Çalışmak isteyen vatandaşlara kapılarının açık olduğunu söyleyen kadın girişimci Hayriye Karakurt, çalışmak isteyenlerin Hamidiye Mahallesi Gençlik Caddesindeki adrese gelerek iş başvurunda bulunabileceklerini belirtti.

AdminAdmin