Güncel
Giriş Tarihi : 18-11-2023 13:31   Güncelleme : 18-11-2023 13:51

Kadın Girişimci Kooperatifimiz, Lakerda Festivalinde yerini aldı

Gerze Yöresel Ürünler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Lakerda Festivalinde yerini alarak yöremizi en iyi şekilde temsil ediyor

Kadın Girişimci Kooperatifimiz, Lakerda Festivalinde yerini aldı

Sinop’ta her yıl geleneksel olarak düzenlenen Lakerda Festivali başladı. S.S. Gerze Yöresel Ürünler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi de festivalde yerini alarak ilçemizi ve yöremizi en iyi şekilde temsil ediyor.

Sinop Belediyesi, Sinop Kültür ve Turizm Derneği ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı desteğiyle gerçekleştirilen festival 17 Kasım Cuma günü başladı. Sinop Tersane mevkiinde bulunan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi otoparkında Sinop’a ait yöresel lezzetlerin tanıtılacağı stantlar kuruldu.

GERZE’ Yİ TEMSİLEN KADIN KOOPERATİFİMİZ DE STANT AÇTI

Cittaslow markası olan ilçemizin, Sloow Food kapsamında oluşumu sağlanan Cittaslow şehri Gerze'nin yöresel lezzetlerini, el sanatları ürünlerini tanıtan S.S. Gerze Yöresel Ürünler Kadın Girişimci Üretim Kooperatifi de festivalde yerini alarak yöremizin tanıtımına katkı sağlıyor.

GERZE MARKASINI TANITMAYA GAYRET GÖSTERİYORUZ

Gerze Kadın Girişimci Kooperatifi Başkanı Serap Gökgöz, Gerze'nin yöresel ürünlerinden olan Lakerda, Peksimet, Tarhana, Erişte, Hamuraşı, Kulakhamuru Mantı, Lakerda (tuzlu Balık) gibi birçok yöresel ürünü üreterek festivalde yerlerini aldıklarını söyledi.

Sinop’a ait yöresel lezzetlerin satışı yapılırken festival 19 Kasım Pazar günü sona erecek.

AdminAdmin