Spor
Giriş Tarihi : 17-08-2023 18:08   Güncelleme : 19-08-2023 16:55

Kano, kürek ve yelken sporları tanıtıldı

Gerze İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Gerze Kaymakamlığı ve Gerze Belediyesi iş birliğinde ilçemizde kano, kürek ve yelken sporları tanıtıldı.

Kano, kürek ve yelken sporları tanıtıldı

Yeşili ve mavisiyle, denizle iç içe olan ilçemizde bireylerin erken yaşlardan itibaren sporla tanışmaları ve vatandaşların da sporu hayatın bir parçası haline getirebilmeleri için yeni projeler hayata geçiyor. Bu kapsamda bugün, Liman içi mevkii Kürek Kulübü önünde alanında uzman eğiticimler tarafından kano, kürek ve yelken sporları tanıtıldı.

Yapılan branş tanıtımlarına ilgi yoğun olurken Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ve Gerze Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Karaman’ da tanıtım etkinliğine katıldı.

Konuyla ilgili konuşan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Karaman, Yelken sporunda Tolga Ekmekçi; Kano da Halil Keskin; Kürekte Yücel Altun’ un bulunduğunu, kürek kulübünün yaz kış aktif olduğunu ve haftanın 3 günü eğitimlerine devam ettiğini, tanıtım etkinliğinin hem yeni sporcular kazanmak hem de ilçemize yeni spor aktiviteleri kazandırmak olduğunu belirtti.

Ardından branşların tanıtılacağı alana geçildi. Öğrencilerin de hazır bulunduğu alanda kano, kürek ve yelken sporları tanıtıldı.

Kano yapmak için gelen 7-12 yaş arası; yelken yapmak için gelen 7-15 yaş arası; kürek yapak için gelen 10 yaş ve üzeri sporculara öncelikle ekipmanlar ve kullanımları anlatılırken, ardından eğitmenler eşliğinde denizde kano, yelken ve kürek keyfi yaşandı.  

Uzman eğitmenlerle dümen başına geçen katılımcılar, yeteneklerinin yanı sıra düşünce ve deniz bilgilerini de geliştirirken antrenörler tarafından eğitimlerde yetenekli görülen çocuklar takımlara seçilecek.

İlçemizdeki yetenekli gençlerden kurulan kürek takımı Gerze’ ye şampiyonluk sevinci yaşattılar.

AdminAdmin