Güncel
Giriş Tarihi : 31-08-2023 11:28   Güncelleme : 31-08-2023 18:54

Karakucak güreşleri, büyük yankı uyandırdı

Abdaloğlu köyü 2. Karakucak Güreşleri, coşkulu ve yoğun katılımla gerçekleşti

Karakucak güreşleri, büyük yankı uyandırdı

30 Ağustos Zaferinin 101. yılında, Abdaloğlu Köyü Muhtarı Erkan Ersoy ve güreş koordinatörleri Adil Yiğit ve Mustafa Yiğit tarafından Sinop, Samsun, Ordu, Tokat, Amasya, Kastamonu, Sivas, Erzurum, Çorum, Ankara illerinden toplamda 300 sporcunun katılımı ile bu yıl ikincisi düzenlenen 2. Abdaloğlu Karakucak Güreşlerinde başpehlivanlık kategorisinde altın kemerli başpehlivan İlyas Yıldırım birinci; Onur Balcı ikinci; Fatih Yiğit üçüncü; Ali Tugay Tekeşen dördüncü oldu. 

GÜREŞ AĞASI HEDİYE EDİLEN KOÇU MEHMETÇİĞE BAĞIŞLADI

Önümüzdeki yıl yapılacak güreşlerde Güreş Ağalığını Sarıkaya Otomativ sahibi Durmuş Sarıkaya;  Keşkek Ağalığını ise Kaldi Cafe sahibi Gökhan Giresun, Lila Cafe sahibi Deniz Kökdemir, Altunel Mermer sahibi Celal Altunel birlikte aldı.

Kırkpınar Cazgırlarından Kemal Karga ve Samsun Bölgesi cazgırlarından Kemal Kester’ in sunuculuğunu yaptığı, Adil Yiğit Ve Mustafa Yiğit' in koordine ettiği 2. Karakucak Güreşlerinde sponsorlara plaket takdim edildi.  

Abdaloğlu köyü muhtarı Erkan Ersoy, yaptığı selamlama konuşmasında "güreşlerimize uzaktan yakından gelen misafirlerimize, milletvekilimize, il başkanlarımıza ve yönetimlerine, belediye başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza ve yönetimlerine, il genel meclisi üyelerimize, il özel idaresi genel sekreterine, köy ve merkez mahalle muhtarlarına, muhtarlar derneği başkanımıza ve dernek yönetimine, güreşlerimize maddi manevi destek olan Gerzeli iş insanları ve esnaflarımıza, gecesini gündüzüne katan her zaman yanımda olan güreş sahamızın hazırlığında bizleri yalnız bırakmayan köylülerime ve aile bireylerime, güreş organizasyonunda beni yalnız bırakmayan Gerze' mizin güreşdeki gurur kaynağı Adil Yiğit ve oğulları Mustafa, Mücahit, Fatih Yiğit kardeşlere, emeği geçen herkese teşekkürler eder Allah nasip ederse 2023 yılında buluşmayı temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.  

İŞ İNSANI HÜSEYİN YÜKSEK’ TEN TRİBÜN SÖZÜ

Kurulan stantlarla panayır havasında geçen güreşlere, çevre ilçe ve köylerden birçok vatandaş akın etti. Organizasyon sahibi Abdaloğlu köyü Muhtarı Erkan Ersoy, önümüzdeki senelerde de bu güreşleri devam ettirmek istediklerini kaydederek hayırsever iş insanlarından güreş alanına tribün yapılmasını talep etti. Bunun üzerine İş İnsanı Gerze Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yüksek, “2024 seçimlerinde Abdaloğlu köyü sakinleri teveccüh ederse yeniden muhtar seçilirsin veya seçilemezsin ama Hüseyin Yüksek’ in Abdaloğlu köyü sakinlerine sözü oldun. Önümüzdeki güreşlerde bu güreş alanına arenayı yapacağıma söz veriyorum. Dikmen ilçemizde bulunan arenanın aynı büyüklüğünde, aynı modelinde, içerisinde duştan soyunma odalarına, tuvaletleri ile birlikte şeref tribünüyle birlikte kazandıracağız. Abdaloğlu köyü sakinlerine sözüm olsun” dedi.

Güreşlerin düzenlenmesine katkı sunan herkese teşekkür eden Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, güreşlerin gelenekselleşmesini temenni etti, sporculara başarılar diledi. Şensoy, “bugün burada 30 Ağustos Zafer Bayramında hep bir arada olmak gerçekten çok güzel. Ben muhtarımızı tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki senelerde de bu organizasyon devam eder” dedi.  

-

ANKARA’ DA BİR KAPINIZ OLDUĞUNU UNUTMAYIN

Gerze Kaymakamıyken Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı görevine getirilen

Gerze Kaymakamı Tekin Dundar ise vatandaşların hem 30 Ağustos Zafer Bayramlarını kutladı hem de bir veda konuşması gerçekleştirdi. Dundar konuşmasında, “bu anlamlı günde değer verip güreşlere katıldığınız için teşekkür ediyor, 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyorum. Dünyanın en güzel manzarasında geleneksel ata sporumuzu güreşimizi icra ediyoruz. Gerze dünyanın en şirin ilçesi. Hem denizi hem ormanı hem insanıyla ülkemizde müstesna bir yeri olan nadir bir ilçemiz. Bu güzel organizasyonda emeği geçen muhtarımıza, sponsorlarımıza, belediyemize ben tüm hemşehrilerimiz adına şükranlarımı arz ediyorum. Yaklaşık 2 yıldır Gerze’ de görev yapıyorum. Nasipse artık İçişleri Bakanlığımızda Daire Başkanı olarak görevime devam edeceğim. Ben şahsım ve ailem adına hepinize çok teşekkür ediyorum. Ankara’ da bir kapınız olduğunu hiçbir zaman unutmayın” ifadelerine yer verdi.  

Abdaloğlu köyünde düzenlenen 2. Karakucak Güreşlerine Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Dikmen Belediye Başkanı Adnan Acar, İlçe Jandarma Komutanı J.Tğmn. Sadi Özkan, İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, CHP Gerze İlçe Başkanı Birol Sazak, İYİ Parti Gerze İlçe Başkanı Yavuz Yiğit, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Burma ile İzzet Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Karaman, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Özbay Akkaş, Eski Dikmen Belediye Başkanı Hüseyin Güleryüz, köy ve merkez mahalle muhtarları, Gerzeli ve Sinoplu iş insanları ile çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Bizlerde Gerze' nin Sesi gazetesi ailesi olarak güleryüzlü misafirperverlikleri için Güreş Koordinatörü Adil Yiğit ve organizasyonun ev sahibi Abdaloğlu köyü Muhtarı Erkan Ersoy' a teşekkür eder başarılarının devamını temenni ederiz. 

AdminAdmin