Eğitim
Giriş Tarihi : 23-09-2022 14:48   Güncelleme : 23-09-2022 15:23

Köy Yaşam Merkezleri Köylerin Kalbi Oluyor

Belören köyünün kalbi olacak olan Köy Yaşam Merkezinde sona yaklaşıldı

Köy Yaşam Merkezleri Köylerin Kalbi Oluyor

Belören Ortaokulu ek binası, köy yaşam merkezine dönüştürülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen "Köy Yaşam Merkezleri" Projesiyle, kullanılmayan köy okulu binaları, doğa, bilim ve tasarım atölyeleri ile gençlik kampları gibi alanlara dönüştürülüyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca köy okullarının aktif eğitim birimleri olarak kullanılması için Köy Yaşam Merkezleri konsepti hayata geçti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bugüne kadar farklı illerde hayata geçirilen Köy Yaşam Merkezleri, köylerde hayatın kalbi olacak. Köy Yaşam Merkezleri, köy halkı için tarım ve hayvancılık gibi alanlarda kurslar ve yaz kampı gibi faaliyetlere imkân sağlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığının, ülke genelinde ‘’Köy Yaşam Merkezleri, Köylerin Kalbi Oluyor’’ mottosuyla start verdiği, kapalı durumdaki köy okulu binalarının, ‘’Köy Yaşam Merkezi’’ projesi ile ihtiyaçlar doğrultusunda tekrar açılmasını hedeflediği; bu proje ile İlkokul, Anaokulu, Halk Eğitim Merkezi, Kütüphane, Matematik, Doğa, Bilim ve Tasarım gibi farklı alanlarda hizmet veren Atölyeler ve Gençlik Kampları vb. gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülmesiyle, yetişkinlerle, çocukların hatta torunların aynı çatı altında bir arada eğitim alacağı mekânlar olarak tasarlanan  ‘’Köy Yaşam Merkezi’’ Projesi hayata geçirilerek 13 Eylül 2022 tarihi itibariyle, Ülkemiz genelinde 1600 tane Köy Yaşam Merkezinin açıldığı öğrenildi.

Kullanılmayan köy okulu binaları, köy yaşam merkezleri projesiyle ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane, matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülecek. Köy yaşam merkezleri bu yönüyle öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunulacak.

Bu kapsamda Belören köyünde bulunan Belören Ortaokuluna ait ek bina Köy Yaşam Merkezine dönüştürülmeye karar verildi.

Yapılan hazırlık çalışmalarını yerinde incelemek için İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan ile Halk Eğitimi Merkezi Kurum Müdürü Nazım Aksu Belören Ortaokulu ek binasına ziyarette bulundular.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Belören Köy Yaşam Merkezindeki tabelanın da takılmasıyla proje de son aşamaya gelindiğini belirterek, Köy Yaşam Merkezinin Belören köyü halkının hizmetine sunulacağını, Belören Köy Yaşam Merkezinin şimdiden hayırlı olmasını diledi.

AdminAdmin