Güncel
Giriş Tarihi : 13-06-2023 18:03   Güncelleme : 14-06-2023 10:02

Mahalleli ayaklandı; Başkan açıklık getirdi

‘Alaattin Şahin Caddesi altından taş alınıyor, toprak aşağı kayıyor’ iddiası mahalleliyi telaşlandırdı. Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy konuya açıklık getirdi: “Yolun altından taş sökme diye bir şey yok, taşlar daha önce denizin içinden alınan taşlar. Bahsedildiği gibi bir durumu zaten bende kabul etmem” dedi

Mahalleli ayaklandı; Başkan açıklık getirdi

Mahalle sakinleri ilçemiz Alaettin Şahin Caddesinde yapılan Seyir Terası çalışmalarında caddenin altındaki taşların yerinden sökülüp Seyir Terası çalışmaları için kullanıldığı, bu durumda da toprağın kayma yapıp yola zarar vereceği iddiası ile çalışmaların yapıldığı alana inip çalışmaların durdurulmasını talep etti. Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ise bu iddianın tamamen gerçek dışı olduğunu, Seyir Terası çalışmalarında kullanılan taşların Kıyı Koruma Çalışmaları esnasında deniz içinden alınan taşlar olduğunu belirtti.

O DURUMU BENDE KABUL ETMEM

Konuyla ilgili açıklama yapan Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, “Alaettin Şahin Caddesi altında 9 tane T’ miz var. 9 T’ de Kıyı Koruma Çalışması için yapılmıştır. 9 T yani deniz kenarındaki düzenleme yapılırken deniz içinden alınan taşlar kenara toplanıldı, o taşlar da bugün seyir terası ve kafeterya yapılması için kullanılacak. Yolun altından yani Alaettin Şahin Caddesindeki yolun altından, kenardan taş sökme falan yok, onu ben de kabul etmem ki öyle olursa zaten yola da zarar veririz.

Bu taşlar denizden çıkan taşlar, bu taşlar seyir terası altına yapılan merdivenle ilgili çalışmayla ilgilidir. O duruma bizde karşı çıkarız, yolun göçmesini engellemek için bizde elimizden geleni yapıyoruz.

9 T ne için yapıldı? Oranın kaymaması, göçmemesi için yapıldı yoksa orası plaj falan da değil, orada hala ‘denize girmek tehlikeli ve yasaktır’ ibareli tabelalar var ama halk orayı plaj olarak kullandığı orada denize girdiği için bizde seyir terası, kafe yapıyoruz.

Kafe yapılması için merdiven lazım, merdiven yapılması için de taş lazım, taşlarda denizin içinden toplanan o iri taşlar” diyerek bu iddiayı yalanladı ve yolun göçmemesi için gereken mücadeleyi verdiklerini kaydetti.

AdminAdmin