Güncel
Giriş Tarihi : 29-03-2022 13:36   Güncelleme : 28-03-2023 11:17

MAVİŞ, AVUSTURYA’DAKİ SİNOPLULARLA BULUŞTU

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, yurt dışı saha çalışması programı kapsamında Avusturya' daki Sinoplularla bir araya geldi

MAVİŞ, AVUSTURYA’DAKİ SİNOPLULARLA BULUŞTU

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Genel Merkez Dış İlişkiler Birim Başkanlığının görevlisi olarak yurt dışı saha çalışması programı kapsamında gurbetteki Sinoplularla buluşmak üzere Avusturya’ya gitti.

Avusturya programı kapsamında ilk olarak Bregenz Başkonsolosu Gülseren Çelik’i ziyaret eden Maviş, Avusturya’da yaşayan Türklerin çalışma hayatına katılımları ve sosyal hayatta yaşadıkları sorunlara ilişkin Başkonsolos Çelik’ten bilgiler aldı.

3 GÜNDE 8 FARKLI ŞEHRİ ZİYARET ETTİ, VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Maviş daha sonra Avusturya’nın Vorarlberg eyaletinde yaşayan Türk vatandaşlarla bir araya geldi.

3 gün boyunca devam eden programda, Avusturya’daki 8 farklı şehre ziyaret gerçekleştiren Maviş, başta Sinoplular vatandaşlar olmak üzere gurbette Türk aileleri evlerinde ve iş yerlerinde ziyaret ederken, sivil toplum kuruluşlarıyla da bir araya geldi. Görüşmede Türk vatandaşların sorunlarını ve Türkiye’den beklentilerini dinledi.

“GÜZEL ÜLKEMİZDEN VE SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZDAN SELAM GETİRDİM”

Avusturya programına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Maviş, “3 gün boyunca vatan toprağından uzak, sıla hasreti çeken vatandaşlarımızla buluşmak için Avusturya’daydık.

Bregenz, Dornbirn, Hohenems, Lustenau, Mellau, Schwarzenberg, Bludenz ve Mäder şehirlerinde hemşehrilerimizle hemhal olduk, dertleştik ve hasret giderdik. Güzel ülkemiz Türkiye’den ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan selamlar getirdik; cevaben sevgi aldık, muhabbet bulduk, hüsn-ü kabul gördük. Programa ev sahipliği yapan Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) teşkilatımıza ve bizleri muhabbetle, sevgiyle karşılayan tüm hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin