Güncel
Giriş Tarihi : 17-11-2022 11:47   Güncelleme : 16-11-2023 12:57

Maviş: “Sorkun Şelalesinin Çehresi Değişiyor”

Maviş’in girişimleriyle tabiat anıtı olarak tescillenen Sorkun Şelalelerinde çalışmalar sürüyor

Maviş: “Sorkun Şelalesinin Çehresi Değişiyor”

Gerze İlçe merkezine 15 kilometre, Sorkun köyüne 2 km uzaklıkta, Asar tepesinin yamacında bulunan yaklaşık 2 km uzunluğunda bir dere hattı ve 3 adet şelale takımından oluşan Sorkun Şelalelerinde çevre düzenlemesi ve rekreasyon çalışmaları başladı.

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Gerze Sorkun Şelalesi'nin doğal güzelliğinin daha fazla ön plana çıkması için başlatılan çevre düzenlemesi ve rekreasyon çalışmalarının birinci etabının yıl sonunda tamamlanacağını açıkladı.

Maviş’in girişimleriyle 7 Ağustos 2017 tarihinde tabiat anıtı olarak tescillenen Sorkun Şelalelerinde, çevre düzenlemesi ve rekreasyon çalışmaları devam ediyor.

Çalışmaların İlk Etabı Yıl Sonunda Bitiyor, İkinci Etaba İse 2023 Yılında Başlanacak

Yürüyüş yolu yapımı ve çeşitli peyzaj düzenlemelerinin yer aldığı ilk etap çalışmaların, 16 Aralık 2022 tarihinde tamamlanacağını belirten Maviş, ikinci etap çalışmalarına ise 2023 yılında başlanacağını ifade etti.   

Gerze Turizmine İvme Kazandıracak

Çalışma kapsamında Sorkun Şelalesi'nin yer aldığı alanda; otopark, büfe, yürüyüş yolları, değirmen restorasyonu, rekreasyon alanları ve giriş kontrol noktası çalışmalarının yapılacağını kaydeden Maviş, ikinci etap çalışmalarının da tamamlanmasıyla bu alanın Gerze turizmine ivme kazandıracağını belirtti.

Maviş açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Sorkun Şelalemizde devam eden rekreasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarımızın ilk etabı tamamlanmak üzere. İkinci etap çalışmalarına ise 2023 yılında başlayacağız inşallah.

İnanıyorum ki doğa harikası Sorkun Şelalemiz hem hemşehrilerimizin hem de şehir dışından gelen misafirlerimizin keyifli vakit geçirebileceği bir alana dönüşecek. Gerze’miz için hayırlı olsun”

AdminAdmin