Siyaset
Giriş Tarihi : 02-10-2023 15:53   Güncelleme : 03-10-2023 16:36

MAVİŞ’ TEN, BULGARİSTAN’DA TARİHİ MESAJLAR

AK Parti Sinop Milletvekili ve Dr. Nazım Maviş, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) tarafından Bulgaristan Burgaz’da “Çocuk Hakları” basığıyla düzenlenen toplantıya katıldı

MAVİŞ’ TEN, BULGARİSTAN’DA TARİHİ MESAJLAR

Toplantıda, KEİPA Türk Grubu Üyesi sıfatıyla Türkiye adına söz alan Maviş, dünyadaki Çocuk Koruma Politikalarının güçlendirilmesine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

"DÜNYA’DAKİ KRİZLERDEN EN FAZLA ÇOCUKLARI ETKİLİYOR"

Konuşmasında dünyanın derin bir krizle karşı karşıya kaldığını belirten Maviş, “Ekonomiler büyüyor, gökdelenler yükseliyor, birilerinin cüzdanı şişiyor, bazı ülkelerde zenginliklerini daha da artırıyor. Ama çocuklar ölüyor. Savaşlar çıkıyor. Kıyım ve yıkımlar yaşanıyor. Terörizm, yoksulluk, açlık, iç çatışma ve savaşlar, kıtalar ve ülkeler arası adaletsizlikler, salgın hastalıklar, çevre felaketleri ve göçler derin bir insanlık krizi ile karşı karşıya kaldığımızı gösteriyor. Bu krizin en ağır yükünü ne yazık ki çocuklar taşıyor. Bu krizin en acımasız yüzü çocuklara isabet ediyor” diye konuştu.

"HER BEŞ ÇOCUKTAN BİRİ SAVAŞ BÖLGESİNDE YAŞIYOR"

Dikkat çeken verilerle birlikte Dünya’da yaşanan adaletsizlikleri paylaşan Maviş, “2021 yılının ortalarında yapılan bir hesaplamaya göre 82.4 milyon insanın yerinden edildiği; bunun 35 milyonunun 18 yaş altındaki çocuklardan oluştuğu ve bu çocukların büyük bir kısmının refakatsiz veya ailelerinden ayrı olarak sınırları geçtiği tahmin edilmektedir. UNICEF'in raporuna göre dünya genelinde 426 milyon çocuk yani neredeyse her beş çocuktan biri çatışma bölgelerinde yaşamaktadır. Afganistan, Arakan, Doğu Türkistan, Etiyopya, Filistin, Suriye, Ukrayna ve Yemen'de; milyonlarca çocuk savaş, çatışma, işgal ve terörün kurbanı olmaktadır. Yoksulluk ve yokluğa mahkûm olmaktadır” ifadelerini kullandı.

“DAHA ADİL BİR DÜNYA MÜMKÜN”

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha adil bir dünya mümkün söylemine dikkat çeken Maviş, “Ne yazık ki uluslararası kuruluşlar sorunları ve krizleri çözememektedir. Dünyada barış ve huzuru temin etmekle görevli kuruluşlar yaşanan bunca krize seyirci kalmaktadır. Bu nedenle; insanlığın daha yaşanabilir ve adil bir dünya vizyonuna ihtiyacı giderek artmaktadır. Temelinde adalet, eşitlik, merhamet, ahlak, vicdan ve dayanışma gibi insani değerlerin olduğu bir dünya düzeni geleceğimiz için zorunlu hale gelmiştir” ifadelerini kullandı.

"MAVİŞ, LGBT SAPKINLIĞINA DA DİKKAT ÇEKTİ"

LGBT dayatması ile aile üzerinde oynanan küresel oyunlara da dikkat çeken Maviş, şu ifadelere yer verdi:

“Çocuklarımız yeni meydan okumaların ve sinemaların da muhatabı olmaktadır. Doğrudan insanı, insanın fıtratını ve kadim değerleri hedef alan, sosyal bünyeyi tehdit eden saldırıların hedefinde aile vardır. Her bakımdan aileye ve aile kurumuna sahip çıkmak çocuklara ve çocukların istikbaline sahip çıkmak demektir. Giderek artan birtakım küresel dayatmalara karşı aile kurumunu korumak çocuğu korumanın öncelikli odağı olmalıdır.”

KEİPA ÜYESİ ÜLKELER 2024 YILINDA SİNOP’TA TOPLANACAK

Maviş, KEİPA’nın 2024 Eylül ayında yapılması planlanan toplantısının Sinop’ta gerçekleştirileceğini duyurdu.

Maviş, Karadeniz Bölgesindeki ülkelerin yer aldığı KEİPA’nın Sinop’taki toplantısında, yeni ekonomik ve sosyal iş birliği imkanlarının değerlendirileceğini söyledi. 

Toplantıya Maviş ile birlikte CHP İstanbul Milletvekili Engin ALTAY da katıldı.

AdminAdmin