Siyaset
Giriş Tarihi : 18-03-2018 18:00

Maviş'ten, Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıl Dönümü Mesajı

MAVİŞ, 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ ve ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİNİN 103. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

Maviş'ten, Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıl Dönümü Mesajı

Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Maviş mesajında:

❖ Çanakkale Zaferi; silah ve techizat bakımından geniş imkanlara sahip dönemin süper haydutlarına karşı ümitsizliğe düşmeden elde edilen eşsiz başarının adıdır.

❖ Çanakkale Zaferi; değerlerine yapılan insafsız saldırıya karşı onurunu ve vatanını korumak üzere yola çıkan yiğitlerimizin, savaş ahlakının ne anlama geldiğini, silinmez harflerle tarihe not düşmesinin destanıdır.

❖ Çanakkale Zaferi; yeryüzünde hak ve hakikat sedasının semalarda daha güçlü yankılanmaya devam etmesi için Bedr’in aslanları misali verilen mücadelenin adıdır.

❖ Çanakkale Zaferi; bu savaşta 1448 şehit veren Sinop’lularınzaferi olduğu gibi, bir o kadar da Musul’luların, Halep’lilerin ve Yemen’lilerin de destanıdır.

❖ Çanakkale Zaferi; tüm meşrep, köken, ekonomik ve sosyal sınıf farklılıklarını ellerinin tersiyle itip, mukaddesatları ve aziz bildikleri vatan için mücadele veren ecdadımızın unutulmaz hatırasıdır.

❖ Çanakkale Zaferi; cetvelle çizilen sınırların, kardeşliği sınırlayamayacağını, Şam’ın Bağdat’ın, Kahire’nin, Mekke’nin, İstanbul’un, Sinop’un sağlam, kadim dostluğunu ve kardeşliğini anlatan şahlanışın adıdır.

❖ Çanakkale Zaferi; “Bugün bizden vatan razı olacak, Nefer şehit, ordu gazi olacak” dizelerini ceplerindeki kağıtlara yazarak şehadete ulaşan Boyabatlı Ömeroğlu Mustafa ve 1448 Sinop’lu şehidin emanetidir.

Anadolu insanı, bu büyük zaferin üzerinden tam bir asır geçmesine rağmen Çanakkale şehitlerini ve gazilerini, hiçbir zaman unutmadı ve asla unutmayacaktır. Ülkemiz tarihi açısından önemli yeri olan Çanakkale Savaşında verdiğimiz yaklaşık 253.000 şehidimizin ruhların yad edilmesi ve üzerinde yaşadığımız vatan topraklarının değerinin anlaşılmasında farkındalık sağlayan programların hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle andıklarını ifade etti

hakan akbaşhakan akbaş