Güncel
Giriş Tarihi : 07-02-2018 21:35   Güncelleme : 07-02-2018 21:57

Meclis Kararıyla Yanlış İmar Uygulamasından Dönüldü

Şubat ayı Belediye Meclis Toplantısı 7 Şubat 2018 Belediye toplantı salonunda gerçekleştirildi

Meclis Kararıyla Yanlış İmar Uygulamasından Dönüldü

Belediye Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Osman Belovacıklı Başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantı maddelerinin hemen hemen her maddesi oy birliğiyle kabul edilirken özellikle bir kaç madde ilçemiz açısından büyük önem arz ediyordu.

Yanlış İmar Uygulaması ve İmar Kirliliğinden Dönüldü

01.12.2011 tarihindeki belediye meclis kararı ile bu güne kadar yapılan imar uygulamaları planlanlı alanlar tip imar yönetmeliğine BAHÇE MESAFELERİ MADDE 23'e aykırı olduğundan 01.12.2011 tarih 104 sayılı Belediye Meclis Kararı yanlış uygulamalara sebebiyet verildiğinden dolayı 07.02.2018 tarihli Belediye Meclis kararıyla iptal edilmiştir.

İmar Komisyonu Raporlarının görüşülmesi talebi doğrultusunda hazırlanan 5 yıllık imar programı oy birliğiyle onaylandı

Komisyon raporuna göre : Hazırlanan imar programına İmar Planında Yurt alanı olarak ayrılan alanların eklenmesi ve Yurtkur hizmetine sunulabilecek alan arayışının yeni planlama sahalarında da değerlendirilmesi, İmar planında tahsis edilen Spor Alanının Gençlik Merkezi yapımı amacıyla imar programına eklenmesi, ilçemizin turizmde öncelikli kalkınma bölgesi içerisinde bulunması dolayısıyla Bungalo evleri, imar programına eklenmesi görüşüldü.

Komisyon kararları görüşülürken Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ilçemiz sakinleri tarafından özellikle Cumhuriyet Mahallelisinde okul yapılması konusunda kendilerinden çok sayıda talebin olduğunu kaydederek bu bölgede bir okul alanının oluşturularak halkın taleplerinin karşılaşmasının önemine değindi. Konuya CHP'li ve Ak Partili Belediye Meclis Üyelerinin tamamı destek verirken, bu alanın bulunması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdür V. talimat verildi.

- 9 ada, 15-16 parsel içerisindeki idari hizmet alanı(Adliye) plan değişikliği talebi görüşülerek bu alanın özel mülkiyet ve kamulaştırma alanı dışında olduğu için yeniden planlanması gerektiği belirtilerek, 800 m² lik bu alanın idari hizmet alanı olarak belirlenerek otopark yapılması karara bağlandı.

- Ekonomik ömrünü tamamlamış atıl durumda olan araçların hurdaya ayrılarak (satılarak) yerine yenilerinin alınmasına karar verildi

- ilçemizde amatör spor kulüplerine belediye bütçesinden maddi yardım yapılması talebi değerlendirilerek 2018 yılı için yardım miktarı 90 000 TL olarak belirlendi.

Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, ilçemizdeki diğer spor kulüplerinede destek verilirken diğer sosyal hizmetlerin de aksamaması için spor kulüplerinin ulaşımı konusunda akaryakıt desteği vermeyi önerdi ve belediye olarak takımlara yapılan bu desteğin devam edeceğini ifade etti.

- ilçemiz Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Çocuk parkına isim verilmesi talebi görüşüldü. Parkın isminin Veysel Çavuş parkı olarak verilmesi karara bağlandı. Karagülle çifti park girişine kemer ve çeşme yaptıracaklar.

- İzmir Büyükşehir Belediyesinin hibe araç talebi doğrultusunda asfalt distribütörü alınmasına karar verildi. Araç alınmadan önce belediyenin belirlediği işçiler giderek araç kullanılması konusunda eğitim alacak.

- Şehit, dul, yetim ve engellilerden katı atık bertaraf ücreti alınmaması talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Hamide KuradaHamide Kurada