Siyaset
Giriş Tarihi : 26-09-2023 10:16   Güncelleme : 26-09-2023 10:21

Milletvekili Kaya, Sinop’ ta

Saadet Partisi'nin "Milletin Vekilleri, Milletle buluşuyor" programı kapsamında Sinop’a gelen Saadet Partisi Dış İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Sinop’ a geldi

Milletvekili Kaya, Sinop’ ta

Partisinin "Milletin Vekilleri, Milletle buluşuyor" programı kapsamında Sinop’a gelen Saadet Partisi Dış İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, basın mensupları ile bir araya geldi. Sinop’a ilk kez gelmesine rağmen, Sinoplu çok sayıda dostu bulunduğu için Sinop’a hiç uzak bir insan olmadığını belirten Saadet Partisi Dış İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Türkiye’nin cennet köşesi Sinop’un hak ettiği gibi yönetilemediğini ifade etti.

Kaya; “Benim Sinop’a ilk gelişim ama Sinoplu dostları çok, Sinop’a uzak değilim. Sinop’un bütün sıkıntılarını sorunlarını İstanbul’da farklı mecralarda dinledim ve bilgi sahibiyim. Sinop mutlu bir şehir ama Sinop aynı zamanda yorgun bir şehir. Mutluluk ve yorgunluk kendi içerisinde iç içe geçmiş bir durumda. Niçin sorunları kronikleşmiş? En büyük problemlerinden birisi hiç kimsenin genel olarak adını koyamadığı bir şey var arıtma meselesi, kanalizasyon meselesi, koku meselesi. Ne turizmi ne diğer insanlarımızı, ne yerli turistlerimizi Sinop’a geldiğinde yıllardan beri çözemediği bir şey, kim kardeşim bunun muhatabı? Bunun muhatabı hükümet mi? Bunun muhatabı belediyemi? Kimse bunun muhatabı vatandaşın bu sorununa çözümü bulsun. Zor bir şey değil bu 21’inci yüzyılda yaşıyoruz.  Böyle bir ortamda hala Sinop gibi güzide bir şehrimizde, üç tarafı denizlerle kaplı şehrimizin hala bu arıtma koku problemi çözülemiyorsa Allah aşkına milletvekilleri ne iş yapar? Hükümet ne iş yapar? Belediye ne iş yapar? Ne iş yapar, niye var? Buraya bu kadar ödenekler geliyor, bu kadar insanlar geliyor, bu kadar yatırımlarım olması gerekiyor, ne iş yapar yani?” dedi.

SİNOP’TA SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ EKSİKLİKLER VAR

Sinop’ta uzman doktor sıkıntısından dolayı hastaların en yakın il olan Samsun’a gitmek zorunda olduklarını ifade eden Saadet Partisi Dış İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, bu anlamda ciddi adımlar atılması gerektiğini söyledi. Kaya; “Kronik bir meselenin öteki boyutları çok üzülerek söylüyorum bunu bugün Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde uzman doktor sıkıntısından dolayı oraya gelen hastalarımızın önemli bir kısmı doğrudan Samsun’a sevk edilmek için geliyor. Her insanımızın da Sinop’tan Samsun’a kolaylıkla gidebilmesi mümkün değil. Böyle bir ortamda tedavi olabilmesi de mümkün olmuyor. Peki bu problem sadece Sinop’a mı ait? Hayır, Çorlu’ya gittim sanayileşmenin önde olduğu nüfusu 300 bine ulaşmış bir ilçemiz diyor ki şuanda bizde uzman doktor yok. Araya milletvekillerini, belediye başkanlarını, önemli kişileri koyarak hastaneden randevu almaya çalışıyoruz. 

Sinop’ta otopark problemi özellikle yazın 3 ay boyunca, belki kışın aynı sıkıntılar yaşanmıyor ama ben buradan çağrıda bulunuyorum bu işin muhatabı kimse karayolları ise karayolları, belediye ise belediyeye çağrıda bulunuyorum. Sadece bir haftalık bir odaklanmaya ihtiyaç var. Bir haftalığına buraya bir yol mühendisi getirecekler, bir hafta burada misafir edecekler. Bir hafta boyunca trafiğin akış yönü, rahatlatılma yönü bütün bunlar bir haftada çözülür, sadece bir kararlılığa ihtiyaç var. Trafik akışını düzenleyen mühendisler var, onlar gelecek bir hafta burada kalacak. Bir haftada Sinop’un bundan sonra bir sene içerisinde altı ay içerisinde yapılacak yatırımlarla Sinop’ta otopark problemi de Sinop’ta trafik sorunu da kontrol altına alınabilir” diye konuştu.

SİNOP HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖREMEYEN İLLERİN BAŞIN GELİYOR

Sinop’un bunca güzelliklere rağmen hak ettiği değeri göremediğinin altını çizen Saadet Partisi Dış İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Saadet Partisi olarak Sinop’un sorunlarını her zaman gündeme getirmeye, meclise taşımaya hazır olduklarını söyledi. Kaya; “2019 yılında gündeme gelen İstanbul’dan Sinop’a feribot seferi vardı. Bir taraftan diyoruz 3 tarafı denizlerle çevrili ülkeyiz diyoruz. Sinop bunun tam merkezinde, yani İstanbul Sinop arasında yazın özellikle yoğunluğu azaltmak adına, geliş-gidişleri azaltmak adına bir feribot noktasında adımlar atılabilir. 

Sinoplular gerçekten misafirperver ve vatansever insanlar. Sinoplular memleketimizi seven insanlar, birbirlerine saygısı olan insanlar. Şaşırdım trafik lambasının olmadığı, zorluklara rağmen hayatın akması önemli. Ama Sinop birçok ilimizde olduğu gibi hak ettiği değeri göremeyen illerimizin başında geliyor.

Teşkilatımız Sinop’un her bir yerinde diri canlı, bütün sorunları olduğu gibi aktarıyor. Saadet Partisinin 20 milletvekili Saadet Gelecek TBMM Grubunun 20 milletvekili ile beraber 1 Ekim itibariyle parlamento açıldığında ülkemizin bütün sorunlarının çözümü için üzerimize düşeni sonuna kadar yapacağız. Ben İstanbul Milletvekiliyim ama aynı zamanda Sinop Milletvekiliyim. Ben buradan bütün basın mensuplarımız aracılığıyla ifade etmek istiyorum ola ki herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalırlar, herhangi bir çözüme ihtiyaç duyarlar ve bizim katkımızın burada ihtiyaç olduğuna varırlar bizim teşkilatımız burada. Bizim teşkilatımıza ulaşıp mutlaka o sorunu iletirlerse mutlaka o sorunun çözümü adına elimizden gelen gayreti gösteririz.

Yalı köyde misafir olduğum değerli bir ağabeyin evinde misafir olduğumda orada ilginç bir şey gördüm. Sinop’ta Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanıyor insanlar. Metreküpü 24 TL yani İstanbul’un 3 katı. Niye İstanbul’un 3 katı fazlaya kullanıyorlar? Yetkililerin yaptığı açıklama ilginç, diyorlarmış ki efendim suyun oraya taşınmasının maliyeti var. Devlet niye var? Devlet bir tarafta vatandaşın problemini çözmek adına yani devlet ticaret mi yapıyor? Maliyet mi yapıyor vatandaşın problemini çözerken. Maliyete göre mi hareket ediyor? Hayır. Ticari kaygı ile bunlar yapılmaz.

Bazı yerlerde çöp toplama ile ilgili plansız vahşi depolama yapılan alanlarda biz bunun İstanbul Hekimbaşında acısını çektik. Orada çöp patlaması ile nasıl bir tehlike ile karşı karşıya kaldık, Sinop’ta da cennet gibi bir köşede böyle vahşi depolama alanlarının da artık gündemde kalmaması gerekiyor” dedi.

AdminAdmin