Güncel
Giriş Tarihi : 10-03-2022 10:07   Güncelleme : 11-03-2022 10:44

Milletvekili Maviş, Sinoplu Gazetecileri Ağırladı

Ankara’ ya çıkarma yapan Sinoplu gazeteciler, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş’ i Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) makamında ziyaret etti

Milletvekili Maviş, Sinoplu Gazetecileri Ağırladı

Gazeteci Fatih Uysal (Gerze’ nin Sesi Gazetesi), Gazeteci Serhat Özşahin (Vitrin Haber),  Gazeteci Ali Sezer (Boyabat Sesi Gazetesi), Gazeteci Mustafa Eker (Durağan Şehir Gazetesi), AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş’ i TBMM’ deki makamında ziyaret ettiler. Ziyarette, Sinop’ un genel sorunları, Gerze, Durağan ve Boyabat ilçelerinin sıkıntıları görüşüldü.

Gerze ile ilgili konular görüşüldü

Canlı yayında gazetecilerin sorularını tek tek ve büyük bir özenle cevaplayan Milletvekili Maviş, Gazeteci Fatih Uysal’ ın Gerze Devlet Hastanesi, Sarımsak Çayı Göleti Projesi, Gerze Meydan Projesi ve Gençlik Merkezi’ yle ilgili sorularını yanıtladı.

Gerze Devlet Hastanesi’ nin yalnızca Gerzeli vatandaşlara değil Dikmen ve Yenikentli vatandaşlara da hizmet ettiğini söyleyen Gazeteci Fatih Uysal’ ın, “Gerze Devlet Hastanesinin sınıfının yükseltilmesi ve yatak kapasitesinin artırılması noktasında Gerze halkı sizden mesaj beklemektedir. Bu konuyla alakalı neler söylemek istersiniz?” şeklinde yönlendirdiği soruya AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, hastane yenileme konusunda Türkeli ve Gerze’ de eksikliklerin olduğunu söyledi.

Maviş soruya, “şu an Gerze Devlet Hastanesi D Hizmet rolünde bir hastane, bunun C Hizmet rolüne çıkarılması lazım. Yatak kapasitesi itibariyle de 25 yatak kapasiteli, dolayısıyla Gerze’ nin artan nüfusunu düşündüğümüzde Gerze’ ye hizmet edecek bir hastane değil.

Gerze Devlet Hastanesi çok problemli bir şekilde başlamış ve inşaatı devam etmiş bir hastaneydi. Sağlık Bakanlığı’ na kesin kabulünü 2 yıl önce yaptırdık. Hastanemizin yeri müsait, inşallah yeni devlet hastanesinin projesi bitmek üzere, buranın yer çalışmasını tamamladığımızda ihale edeceğiz. Gerze’ ye yeni bir hastane kazandırmak için Sağlık Bakanlığı nezdinde çalışmalara başlayacağız” şeklinde cevap verdi.

Erfelek İçme Suyu Projesi ile ilgili olarak Mart ayının sonunda projeye başlanacağını belirten Maviş, bu yatırımın Gerze için çok önemli olduğunu söyleyerek, 10 köyün sulamasını sağlayacak Sarımsak Çayı Göleti projesi için “daha önce bu gölet için etüt çalışmalarını yapılmış ama o tarihlerde bu proje rantabl bulunmamış. Tarım Bakanımız Sinop’ a geldiğinde bu konuyu paylaşmıştık; Sarımsak Çayı’ nda yapılacak göletin bizim ve Gerze için önemini net bir şekilde paylaşmıştık. Bunun üzerine şu an DSİ Genel Müdürlüğü, Sarımsak Çayı Göleti ve bu göletten faydalanacak köylerle ilgili çalışma yapıyor. Bu proje ve etüt çalışması bittikten sonra biz Sarımsak Çayı’ nı yatırım programına aldırmak için çalışacağız” diye konuştu.

Gerze’ ye bir meydan kazandıracağız

Mevcut Hükümet Konağı ve otogarın kaldırılması ile birlikte Gerze’ ye nefes aldıracak Meydan Projesine başlanacağını kaydeden Maviş, “Tarihi Zeytinlik Parkı Millet Bahçesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza Gerzeliler adına teşekkür ediyorum. Tarihi Zeytinlik Parkımız yenilendi ve meydandan Alaattin Şahin Caddesine kadar rekreasyon çalışması yapıldı.

Biz bu projenin devamı niteliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızdan hemen Zeytinlik Parkının Alaattin Şahin Caddesine uzanan bitim noktasından itibaren Alaattin Şahin Caddesini kıyı boyunca aydınlatarak, bisiklet, yürüme yoluyla, seyir teraslarıyla bütünleştirelim istedik. Bununla bütünleştireceğimiz bir başka proje de T’ ler. Hem Gerzeli hemşehrilerimizin gezebileceği hem de rahat denize girebilecekleri bir alan yaptık.

Şimdi de Gerze’ ye bir meydan kazandırmak konusunda adımlarımız var. Mevcut Hükümet Binamızı yerinden kaldırmak suretiyle o alanı bir meydan haline getirip zaman zaman etkinliklerin yapılabileceği, Gerzeli hemşehrilerimizin gezebileceği bir alan yapmayı planlıyoruz.

Hükümet binamızın proje çalışması tamamlandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmeler sağlandı; Gerze Hükümet Konağı, proje çalışması biter bitmez yatırım programına almak suretiyle hızlıca ihale edilecek. Gerze Hükümet Konağı’ nı yaptığımız takdirde o alan meydan olarak açılmış olacak. Bu da bizim önümüzdeki hedeflerden bir tanesi. Böylelikle Gerze bir meydana kavuşacak.

Gerze kendine hiç yakışmayan bir şekilde otogarı çarşıda olan bir ilçemiz. Yani şehirler arası otobüsler çarşının içinden yolcu alıp indiriyor. Gerze’ nin bir otogar talebi vardı, bununla ilgili son aşamaya geldik, karayollarından yaklaşık 7 dönümlük bir yeri Altyapı ve Ulaştırma Bakanımızın himayelerinde Gerze Belediyemize kazandırdık. Önümüzdeki günlerde buranın ihalesi yapılacak ve otogar süreci de başlamış olacak. Şehir içerisindeki otogar görüntüsünü de kaldırdığımızda Hükümet Konağının açtığı alan ve otobüslerden boşalan meydandaki alanla birlikte Gerze nefes almış olacak” ifadelerinde bulundu.

En önem verdiğim projelerden birisi ‘Gençlik Merkezi’

Yaklaşık 20 yıldan bu yana ilçemiz sahilinde ucube bir şekilde duran öğretmen evi ile ilgili Eylül 2021 tarihinde bir müjde vererek bu yapının modern bir Gerze Gençlik Merkezine dönüştürüleceğini belirten Maviş, bu yıl içerisinde merkezin ihalesinin yapılacağını söyledi.

Maviş, “Gerze’ ye her geldiğimde o harabe binayı görünce oldukça rahatsız oluyordum. Gençlik ve Spor Bakanımızla görüştük, o binanın Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsisi yapıldı. Gençlik Merkezimiz için bir proje çalışması yaptık. Sanıyorum 2 ay içerisinde ilgili müteahhit firma Gençlik Merkezimizin projesini tamamlayacak ve ihale etmeye esas teşkil edecek doneler çıkmış olacak. Biz bu yıl içerisinde Gerze Gençlik Merkezi’ mizin ihalesini yapacağız. İçerisinde oyun alanları, kütüphanesi, interneti, seminer salonları, etüt merkezleriyle gençlerimizin sahilde sıkça ziyaret ettikleri bir yer olacak” diye konuştu.

Ziyaretler kapsamında eski Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz  ve İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ile de bir araya gelindi.

AdminAdmin