Siyaset
Giriş Tarihi : 18-03-2024 14:43   Güncelleme : 18-03-2024 16:35

“Milliyetçi Hareket Partisi ağır taştır, altında kalırsınız”

MHP Gerze İlçe Başkanlığı, Milliyetçi Hareket Partisinden üyelerin ayrılıp AK Partiye geçti iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildiren bir basın açıklaması gerçekleştirdi

“Milliyetçi Hareket Partisi ağır taştır, altında kalırsınız”

MHP Gerze İlçe Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklaması şu şekilde:

“Değerli Kamuoyu; 16 Mart 2024 Cumartesi günü AKP Gerze belediye başkan adayı olan Hüseyin Yüksek’ in “Üye Katılım ve Toplu İftar Programı” adı altında Milliyetçi Hareket Partisi’nden üyelerin ayrılıp AKP' ye üye olduğunun ilan olmasını, AKP'nin mevcut üyelerine de yeniden rozet takılarak “üyeliklerinin tazelenmesini” şaşkınlıkla karşılamış bulunmaktayız. Cumartesi günü yapılan programda iddia olunanın aksine partimizden hiçbir üye istifa edip başkaca bir parti bünyesine katılmamıştır.

Herkesçe malum olduğu gibi il merkezi haricinde bütün ilçelerde kendi şanlı logomuzla seçime gireceğiz. Ülkemiz yönetiminde ülke yönetiminin sarsılmaz iradesi olan Cumhur İttifakı ruhuna zarar vererek, kazanabilmek için her yolu mübah gören bu zihniyeti kendi partisinin ve partisine gönül verenlerin takdirine bırakıyoruz ve “Gerze’nin MHP’si var” diyoruz.

Bilinmelidir ki, kimse kurumlardan üstün değildir. Demokrasinin gereği olarak isimler süreç içinde değişebilmekle beraber kişiler kurumlara hizmet etmek için vardır. Kimsenin kendini kurumlardan üstün görme haddi yoktur.

Bununla beraber başka bir hususa açıklık getirmekte de fayda görüyoruz. Yeniden Refah Partisi’nin iç işleri bizi ilgilendirmemekle birlikte partisinden istifa eden kişi, istifa olayından haftalar önce partimizle irtibata geçmiş ve belirli menfaatin sağlanması durumunda partimize geçebileceğini söylemiştir. Memleketimizde yapılan genel siyasetin aksine ilkeli siyaset yapan partimizin gelen teklifi reddetmesi üzerine de malum süreç yaşanmıştır.

Tüm süreç boyunca adaylıktan çekileceğimiz veya başkaca tasarruflarda bulunacağımız lafını yayanlara, ekibi ve projeleri olmayıp sadece kötünün iyisi algısı ile memleketin yönetimine talip olanlara söyleyeceğimiz tek bir söz vardır: “Milliyetçi Hareket Partisi ağır taştır, altında kalırsınız.”

 

Büşra ÇevikBüşra Çevik