Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 10-10-2023 15:31   Güncelleme : 10-10-2023 15:42

Ödüllü Film "Shambala" ilçemizde de ödüllendirilecek

Bu yıl 2'ncisi düzenlenecek Gerze Uluslararası Sanat Çalıştayında 47 ödül almış Shambala filmi de gösterilecek. Filme Çalıştay Sanat Özel Ödülü verilecek

Ödüllü Film "Shambala" ilçemizde de ödüllendirilecek

Cengiz Aytmatov'un Beyaz Gemi isimli romanından uyarlanan, yönetmenliğini Artıkpay Suyundukov'un yaptığı 47 farklı ödül almayı başaran 2020 yapımı Shambala filmi çalıştayın ikinci günü olan 14 Ekim Cumartesi günü saat 13:00' de Gerze Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gösterilecek. Shambala filmine Çalıştay Sanat Özel Ödülü de verilecek.

Shambala Filminin konusu nedir?

Şambala filmi, Cengiz Aytmatov tarafından yazılmış olan “Beyaz Gemi” adlı romana dayanmaktadır.

Dağlar arasında kaybolmuş bir orman boyunda, yaşlı bir adamla yaşlı bir kadın ve kadının kızıyla kocası ataerkil bir hayat sürmektedirler. Dört yetişkin ve ihtiyar adamın torunu olan Şambala adında yedi yaşındaki torundan müteşekkil olan kendine has bir aile modelidir. “Şam” Kırgız Türkçesinde “mum”, “bala” ise “çocuk” anlamına gelmektedir. Böylece mana olarak “mum çocuk” veya “ışık saçan çocuk” olarak da anlaşılabilir. Şambala, ciddi şekilde kadim peri masalına inanmaktadır—en son yavru bebeği hasımlarından kurtararak sütüyle besleyen Geyik Ana efsanesi. İnsanların Geyiği öldürmesinin üzerinden uzunca bir zaman geçmesi gerçeğine rağmen, çocuk hala birgün onun yakınlara bir yere döneceğine inanmaktadır.

AdminAdmin