Sağlık
Giriş Tarihi : 13-08-2019 15:57   Güncelleme : 13-08-2019 16:05

Önümüzdeki Günlerde Sıcaklık ve Nem Oranı Yükseliyor

Meteoroloji uzmanlarının geçtiğimiz günlerdeki yağmur uyarısına rağmen tersi şekilde hava sıcaklıklarının daha da artış gösterdiği görüldü. Uzman sıcaklık ve nem oranının önümüzdeki günlerde artış göstereceğini belirterek uyarılarda bulundu.

Önümüzdeki Günlerde Sıcaklık ve Nem Oranı Yükseliyor

İlçemizde 13 Ağustos 2019 Salı günü termometreler 28 – 29 dereceyi gösterirken Çarşamba günü sıcaklığın 1-2 derece daha artacağı öğrenildi. Hava sıcaklığının yüksek olmasının yanı sıra nem oranın da fazla olması hissedilen sıcaklığı artırıyor.

Özellikle 14 Ağustos 2019 Çarşamba günü hava sıcaklığının 30-31 derecede ve nem oranın %70 ve %88 dolaylarında olması tahmin ediliyor.

Buna istinaden Kurban Bayram dolayısıyla gelen vatandaşların da dahil olmak üzere herkesin hava sıcaklıkları konusunda dikkatli olmaları gerekiyor.

Uzmanlar güneş ışınlarının direk vurduğu öğlen saatlerinde denize girmenin ve güneşlenmenin sağlığı ciddi oranda tehtid ettiğini belirterek özellikle çocukların ve yaşlıların mecbur olmadıkça öğlen saatlerinde dışarı çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Sağlıklı bireylerin dahi sağlığını bozan hava sıcaklıklarının yüksek olması özellikle şeker, kalp, tansiyon hastalarını da tehtid ediyor.

Öğlen saatlerinde dışarı çıkmamanın yanı sıra beslenme konusunda da uyarılarda bulunan uzmanlar, sıvı kaybından dolayı bol su tüketimine dikkat çekiyor. Bol su tüketimiyle birlikte, kahvaltı öğününü atlamamak, sıvı içeriği yüksek sebze ve meyvelerin tüketilmesi (salatalık, karpuz vb.), şeker hastalarının ani şeker düşüşlerine karşı yanlarında mutlaka tatlı bir şeyler bulundurması gerektiğini vurguladı.

Hava sıcaklığının birkaç derece daha aratacağı belirtilen 14 Ağustos 2019 Çarşamba günü festival kapsamında gündüz başlayacak programlarda yer alacak vatandaşların bol su tüketmesi, aç kalmamaları, koruyucu kıyafetler giymeleri oldukça önemli.

AdminAdmin