Eğitim
Giriş Tarihi : 09-01-2024 10:26   Güncelleme : 09-01-2024 10:38

Polonya, Hırvatistan ve Slovakya’ yı ilçemizde misafir edeceğiz

İlçemiz Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulunun yürüttüğü I.N.S.P.I.R.E. (An Inspiring Network for a Sustainable Planet and an Inclusive Renewed Education ) isimli Erasmus+ KA210SCH Öğrenci Hareketliliği projesi kapsamında Polonya, Hırvatistan, Slovakya ve Ankara’ dan proje ortakları Gerze’ yi ziyaret edecek

Polonya, Hırvatistan ve Slovakya’ yı ilçemizde misafir edeceğiz

2019 yılından itibaren birçok eTwinning Projesi yürüten İlçemiz Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Hacer Esra Öveyik' in I.N.S.P.I.R.E. isimli projesi Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından 1’ inci seçilerek ''eTwinning Türkiye Özel Ödülü'' almış, 2021-2022 yılında yürütülen I.N.S.P.I.R.E.(An Inspiring Network for a Sustainable Planet and an Inclusive Renewed Education) isimli eTwinning Projesi Ulusal ve Avrupa düzeyinde Kalite Etiketi Ödülü almıştı. Öğretmenimizin bu projesi Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ulusal Destek Servisi tarafından 2022 yılı eTwinning teması kategorisinde ''The New European Bauhouse'' kategorisinde I.N.S.P.I.R.E Projesiyle Birinci seçilerek, eTwinning Türkiye Özel Ödülü almaya layık görülmüştü.

Öveyik’ in bu projesi (I.N.S.P.I.R.E.(An Inspiring Network for a Sustainable Planet and an Inclusive Renewed Education) aynı zamanda bir Erasmus+ KA210SCH Öğrenci Hareketliliği Projesine dönüştürüldü ve Polonya Ulusal destek servisi tarafından kabul edilmiş, ''Sürdürülebilir Bir Gezegen ve Kapsayıcı Yenilenmiş Eğitim için İlham Verici Bir Ağ'' (I.N.S.P.I.R.E.) isimli projesiyle, katılımcı kuruluşların, sivil katılım ve katılım konularında kapasitelerini artırmak, onları ortak değerlerin geliştirilmesinde nitelikli ilham verenler haline getirmek, kendilerinin, insanlığın ve gezegenin geleceğinden sorumlu bir insan olarak yaşam boyu görevlerinin bilincinde olan bireyler yetiştirmelerini sağlamanın temel olarak amaçlandığı kaydedilmişti.

Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulumuzun da ortak olduğu bu projede Hırvatistan, Polonya, Slovakya ve Türkiye'den toplam 5 katılımcı okul daha bulunurken; proje bünyesinde hem okullarda bireysel, hem de ortak paydaşlarla birlikte online etkinlikler ve partner okullara ziyaretler düzenlendi.

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Birliği Eğitimi Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen Öğretmenimizin Erasmus+ KA210SCH Öğrenci Hareketliliği Projesi kapsamında 18-22 Eylül 2023 tarihleri arasında Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu adına projeyi yürüten İngilizce öğretmenimiz Hacer Esra ÖVEYİK ile birlikte aynı okul İngilizce öğretmeni Eminehatun KARAASLAN, öğrencilerimiz Uraz DANACI, Sümeyye DİNÇ ve Zeki Poyraz COŞKUN proje katılımcısı olarak Hırvatistan'a giderek öğrenci hareketliliğini gerçekleştirmişlerdi.

Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz Hırvatistan'da 4 gün boyunca sürdürülebilirlik bağlamında yapılan çalışmaları yerinde inceleyip, gözlemleyerek, 4 farklı ülkeden proje ortakları ile birlikte workshoplara katılmışlar, sürdürülebilir yaşam tarzı ile ilgili seminerler aldılar.

BAŞKAN ŞENSOY'DAN PROJEYE DESTEK

İlçemiz Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulunda yürütülen I.N.S.P.I.R.E. (An Inspiring Network for a Sustainable Planet and an Inclusive Renewed Education ) isimli Erasmus+ KA210SCH Öğrenci Hareketliliği projesi kapsamında projeye katılan öğrenciler, öğretmenler ve okul idarecileri Belediye Başkanı Cevat Şensoy’ u makamında ziyaret etti

Belediye Başkanı projenin içeriği, etkinlikleri ve yurt dışı hareketlilikleri konusunda bilgilendirildi.

26 Şubat-1 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan Sinop hareketliliği kapsamında Polonya, Hırvatistan, Slovakya ve ülkemizde Ankara’dan proje ortaklarımızın ilçemizi ve okulu ziyaret edeceği Belediye Başkanı Şensoy' a bildirildi.

Bu hareketlilik kapsamında Belediye ile işbirliği halinde ilçemizde proje teması olan sürdürülebilirlik ve kapsayıcı eğitim konularında ilçemizde neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunulurken Belediye Başkanı Şensoy öğretmen ve öğrencilerin taleplerini dinleyerek, önerilerde bulundu.

Büşra ÇevikBüşra Çevik