Eğitim
Giriş Tarihi : 01-01-2024 12:16   Güncelleme : 02-01-2024 09:27

Prof. Dr. Murat Tekin’ le ''Güçlü Beyinler Hareketle Şekilleniyor'' söyleşisi

Prof. Dr. Murat Tekin, TÜBİTAK Bilim Söyleşisinde Gerzeli öğrencilerle bir araya geldi

Prof. Dr. Murat Tekin’ le ''Güçlü Beyinler Hareketle Şekilleniyor'' söyleşisi

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Tekin, İlçemiz Karlı TOBB İlkokulunun organizasyonunda, Gerze MYO Konferans Salonunda öğrencilerle bir araya gelerek, ''Güçlü Beyinler Hareketle Şekilleniyor'' isimli TÜBİTAK Bilim Söyleşisi gerçekleştirdiler. 

İlk ve Ortaöğretim öğrencileriyle bilimsel farkındalığı artırmak ve bilim iletişimini toplumumuzun tümüne yaymak için TÜBİTAK tarafından uygulanan ''TÜBİTAK Bilim Söyleşileri'' Projesi için Kasım 2021 yılında Karlı TOBB İlkokulu Müdürü iken TÜBİTAK'a proje başvurusu yapan Atatürk İlkokulunun Müdürü olan Proje Yürütücüsü Recep Barış Varoğlu' nun ''Güçlü Beyinler Hareketle Şekilleniyor'' isimli TÜBİTAK Bilim Söyleşisi başvurusu kabul edildi.

Gerze Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleşen ''Güçlü Beyinler Hareketle Şekilleniyor'' konulu TÜBİTAK Bilim Söyleşisinde; İlçemiz Karlı TOBB İlkokulu, Atatürk İlkokulu ve Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Öğrencileriyle Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Tekin ile birlikte söyleşi gerçekleştirdiler.

TÜBİTAK Bilim Söyleşisinde Prof. Dr. Murat Tekin; fiziksel aktivitenin hastalık riskini azaltmada en etkili yollardan biri olduğunu, sınıfta fiziksel aktivitenin olmasının sağlıklı öğrenme davranışları açısından önemli olduğunu, etkinlikler ve fiziksel aktivitelerin, aktif öğrenme için ilgi çekici ve eğlenceli olduğunu vurguladı. Öğrencilerle beynimizin işleyişi hakkında fiziksel aktivite yaparak, oldukça bilgi verici bir söyleşi gerçekleştirirken, öğrencilerin kendilerine sordukları her soruyu içtenlikle ve samimiyetle cevapladı.

Söyleşi sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan; öğrenciler için çok faydalı ve ilgi çekici olan TÜBİTAK Bilim Söyleşisine katılan Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Tekin' e teşekkür ederek, plaket, hediye ve kendisine TÜBİTAK tarafından gönderilen Teşekkür Belgesini takdim etti.

TÜBİTAK Bilim Söyleşisinin gerçekleşmesinde emekleri bulunan ve kendilerine yine TÜBİTAK tarafından gönderilen Teşekkür Belgeleri takdim edilen Karlı TOBB İlkokulu Müdürü Atacan Darıcı' ya ve Proje Yürütücüsü Atatürk İlkokulu Müdürü Recep Barış Varoğlu' nu tebrik etti.

AdminAdmin