Güncel
Giriş Tarihi : 05-04-2022 15:01   Güncelleme : 05-04-2022 16:37

Profesör Emin Kuru'dan Çarpıcı Açıklama

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Kuru "Tekstil Türk Aile Yapısının Çekirdeğini Çatlatmaktadır"

Profesör Emin Kuru'dan Çarpıcı Açıklama

Ekonomi ve İstihdam SWOT Analizi, Tarım ve Hayvancılık SWOT Analizi, Ormancılık SWOT Analizi olmak üzere 3 oturum şeklinde yapılan, Gerze Kaymakamlığı Proje ve Ar-Ge Koordinatörlüğü tarafından organize edilen Gerze Yerel Kalkınma Çalıştayı’ nda konuşan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Kuru, tekstilin aile yapısına zarar verdiğini söyledi.

Çalıştayda, Ekonomi ve İstihdam SWOT Analizi oturumunun ardından düşüncelerini aktaran katılımcılardan Prof. Dr. Emin Kuru, tekstilin çekirdek aile yapısına zarar verdiğini, erkeklerin artık evde eşlerinden sigara parası beklediğini kaydetti.

Prof. Dr. Emin Kuru, tekstillerde çalışan birçok kadının eşlerinden ayrılmış olduğunu belirterek, “tekstil kültürü bu denli yaygınlaşmadan evvel kadın ve erkekler tarlada, evde birlikte üretim yapıyordu. Şu anda kadınların tekstillerde çalışması neticesinde erkekler evde kadını bekliyor, erkek çalışmak, üretmek yerine evde çocuk bakıyor, yemek yapıyor” dedi.

Erkeklerin, bir süre sonra da kadının işten eve gelmesini bekleyen, sigara parasını kadından isteyen bir şekle dönüştüğünü belirterek, tekstillerin aile yapısına zarar verdiğini söyledi.

Tarım ve Hayvancılık kategorisinde koordinatörlük görevini de yürüten Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Kuru, bir sosyal bilimci olarak bunları yüksek sesle dile getirdiğini söylerken üç bölümden oluşan çalıştnayın ormanla ilgili bölümünde ise ormanda ne yazık ki bilinçsiz çalışmalar yapıldığını bunun da orman varlığına zarar verdiğini söyledi.

Kuru, kesilen ağaçların köklerinden çıkarılarak yakıldığını, bunun da yanlış bir uygulama olduğunu belirtirken Orman İşletme Müdürlüğü’ nün ağaç kesimleri noktasında daha dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

AdminAdmin