Güncel
Giriş Tarihi : 12-07-2022 16:35   Güncelleme : 14-07-2022 14:35

Restorasyonu tamamlanan cami, yeniden ibadete açıldı

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Güzelyurt köyünde restore edilen caminin açılış programına katıldı.

Restorasyonu tamamlanan cami, yeniden ibadete açıldı

Açılışa, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Su, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, MHP Sinop İl Başkanı Hikmet Çınar, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Burma ve İzzet Karaman, Gerze Vaizi Hasan Çakıroğlu ve Güzelyurt köyü sakinleri katılım gösterdi.

“Bütün siyasi mücadelemiz, bayraklarımızın inmemesi, ezanlarımızın dinmemesi için”

Konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın selamlarını ve bayram tebriklerini ileterek başlayan AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, “Güzelyurt köyü camimizin restore edilmesinde emeği geçenlerden Allah razı olsun, taş üstüne taş koyan, büyük küçük demeden katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun.

Bugün, bu bayram gününde sizlerle bu sofrada olmaktan dolayı mutluyum. Hayatımız boyunca sürdürdüğümüz bütün siyasi mücadelemiz şu anda gölgesine sığındığımız bayraklarımızın, hemen yanı başında kurduğumuz sofralarımızın, minarelerimizden yükselen ezan seslerinin dinmemesi için, biz bunun için mücadele ediyoruz.

İnşallah Cenab-ı Hakkımız bizi Güzelyurt köyü sakinleri ile olduğumuz gibi bu sofralarda, bu bayrakların, bu minarelerin gölgesinde hür ve ilelebet yaşatır. Duamız niyazımız bu” ifadelerini kullandı. 

 “Camilerimiz, cemaatimizle anlam kazanıyor”

Konuşmasına katılımcıların bayramlarını tebrik ederek başlayan Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, caminin restore edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Kaymakam Dundar, “ismiyle müsemma olan köyümüz Güzelyurt’ tayız; bu güzel caminin açılışını hep beraber gerçekleştiriyoruz.

Camilerimiz Müslümanların ibadet yeri, Kâbe’ nin birer şubesidir.  Umarız ki bu camilerimiz, cemaatsiz kalmaz çünkü camiler cemaatle, içerisinde ibadet edenlerle anlam kazanıyor. Rabbim emek veren, hayır eden tüm herkesten razı olsun” diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra restore edilen Güzelyurt köyü camii, Gerze vaizi Hasan Çakıroğlu’ nun yaptığı duanın ardından kesilen kurdele ile açıldı. Program, yapılan ikramlar ile son erdi. 

AdminAdmin