Siyaset
Giriş Tarihi : 05-11-2023 16:31   Güncelleme : 08-11-2023 11:49

Sazak: "Her yerde partililerimizin nabzını tuttuk"

CHP Gerze İlçe Başkanı Birol Sazak, partisinin 38. Olağan Kurultayına katıldı. Kurultayda demokrasi şöleni yaşandığını kaydeden Sazak, yerel seçimlere ağırlık verileceğini belirtti

Sazak: "Her yerde partililerimizin nabzını tuttuk"

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı, “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganı ile Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşti. CHP 38' inci Olağan Kurultayında divan başkanlığını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptı. 


1368 kurultay delegesinin oy kullandığı kurultayda ilk turda iki adayın da salt çoğunluğu elde edememesi nedeniyle başkanlık yarışı ikinci tura kaldı. Saat 00.30'da başlayan ikinci tur oylaması sonucunda Özgür Özel ikinci turda oyunu 130 artırarak 812 oyla CHP'nin yeni genel başkanı oldu.

Kurultayda oy kullanan delegelerden biri olan CHP Gerze İlçe Başkanı Birol Sazak, şu sözleri kullandı:  "38. Olağan kurultayımızda tam bir demokrasi şöleni yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir kere daha sadece Türkiye Siyasetine değil dünya siyasetine yön veren parti olduğunu hepimiz gördük.

Delege olduğum bu kurultayda Gerzemizin sokaklarından köylerine her yerde partililerimizin nabzını tuttuk.

Bizlere gelen talep, şikayet ve istekleri analiz ederek bir sonuca vardım. Bu sonuç doğrultusunda kurultayda oyumuzu kullandık. 

Oylarımız sonucu Cumhuriyet Halk Partisinin 8. Genel Başkanını Özgür Özel olarak belirledik. Bundan sonraki süreçte önce Yerel seçimlere onun sonrasında Cumhurbaşkanlığı seçiminde Partimizi 1. Parti olarak çıkaracağız. Hepimize bu yolda başarılar diliyorum."

Olağan kurultaya Gerze İlçe Başkanı Birol Sazak'a nazaran ilçe yönetim kurulu üyeleri , Gerze belediye başkan aday adayları da  katılım sağladı.

AdminAdmin