Güncel
Giriş Tarihi : 15-06-2023 16:12   Güncelleme : 17-06-2023 12:54

Şehit Nurullah Saraç Öğrencilerinin Mezuniyet Töreni

İlçemiz Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencilerine mezuniyet töreni düzenlendi

Şehit Nurullah Saraç Öğrencilerinin Mezuniyet Töreni

İlçemiz Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencilerine mezuniyet töreni düzenlendi. Törende öğrenciler kep fırlatıp, pasta keserek mezuniyeti kutladı.

Okul birincisi Alihan Altun ise mezuniyet kütüğüne kendi adının yazılı olduğu plaketi çakarak bu güzel anı ölümsüzleştirdi. 

2022-2023 eğitim öğretim yılı sonunda mezun olan öğrencilere, ilçe protokolü ve okul öğretmenleri tarafından mezuniyet belgeleri takdim edilirken, okul birincisine plaket verildi.

EMANETLERİNİZİ MEZUN ETMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ

Hafta sonu girecekleri YKS’ de öğrencilere başarılar dileyen Okul Müdürü Mustafa Ataman, “4 yıl önce sizlerden aldığımız emanetleri bugün mezun ederek size teslim etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Emanetlerinizi kendisine, çevresine, ailesine ve tüm dünyaya faydalı bireyler olarak yetiştirmeye çalıştık. Onlardan beklentimiz şudur: okuyan, düşünen, sorgulayan, körü körüne reddetmeyen, milli ve manevi değerlerine bağlı, yüksek karakterli bireyler olmalarını istedik.

Her zaman inandığım bir gerçeği sizlerle paylaşmak istiyorum, teknoloji hangi seviyeye gelirse gelsin, kainatın en büyük varlığı insandır. Bu sebeple kendinize güvenin ve inanın, tıpkı bizim sizlere inandığımız gibi” diye konuştu.

HEPİMİZ BÜYÜDÜK, YUVADAN KUŞ OLUP UÇUYORUZ

4 yıl boyunca başarılarına ortak olan öğretmenlerine, idarecilere ve okul personellerine öğrenciler adına teşekkür eden Okul Birincisi Alihan Altun  ise konuşmasında, “Kıymetli misafirlerimiz, değerli öğretmenlerim ve sevgili arkadaşlarım: vedalar Tanışmalar sevindirir, ayrılıklar üzer; başlangıçlar heyecan verir vedalar hüzün. Bugün burada yeni bir hayata atılacak olmamızın verdiği heyecanı, okulumuzdan, sınıfımızdan, yuvamızdan ayrılacak olmamızın getirdiği hüznü sizlerle paylaşmak adına birlikteyiz. Ben kendi adıma güzel bir dört yıl geçirdiğimi düşünüyorum eminim ki arkadaşlarım da benimle hemfikirlerdir.

Sizlerin de bildiği üzere lise çocukluktan erişkinliğe geçişimizin son çıkışıdır. Birer çocuk olarak girdiğimiz bu okulun kapısından bugün her birimiz yetişkin olarak çıkıyoruz. Aslına bakarsanız ben hepimizin içinde biraz korku bulunduğu kanaatindeyim. Nitekim küçüklükten bu yana geçirdiğimiz günler bize yetişkinliğin hayli zor ve çetrefilli olduğunu gösterdi. Bunu her geçen gün daha iyi anlıyor ve kendimizi hazırlıyoruz. Umarım biz de bir gün sizler gibi çocuklarımızın, evlatlarımızın mezuniyet törenine katılacak olgunluğa erişir; ülkesine yararlı, çevresine ve ailesine sevgi ile yaklaşan gençler yetiştirmiş olmanın gururunu yaşarız.

Ben huzurunuzda başta düştüğümde hep yanımda olan, birlikte iyi ve kötü bir sürü güne rağmen beni bir an olsun yalnız bırakmayan anne ve babama sonra tüm ebeveynlere bizi büyütüp bugünlere getirdiğiniz, sarp sarmaladığınız için teşekkür ediyorum. Konuşmamın başında değerli öğretmenlerim demiştim evet değerli öğretmenlerimiz bize çok şey öğrettiler bazen tıpkı anne babalarımız gibi şefkatle yaklaştılar bazense kızdılar ama bizi bu onurlu güne en iyi şekilde getirmeyi ve adımı bu okula en güzel şekilde bırakmama vesile olmayı bildiler.

Ben bu dört yıl boyunca aramızdan ayrılan veya aramıza katılan tüm öğretmenlerime özellikle lise hayatım boyunca sınıf öğretmenliğimi yapan, bizi koruyup kollayan bir anne gibi gördüğüm Hülya hocama teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Ve arkadaşlarım, koskoca bir dönemi birlikte bazen belimizi büken sınavlarla bazen bizi eğlendiren anlarla geçirdiğim arkadaşlarım: hepimiz büyüdük ve yuvadan kuş olup uçma vaktimiz geldi belki de birbirimizi bir daha hiç görmeyeceğiz ama ben en başta gerçekten hayatıma renk kattığını düşündüğüm arkadaşlarım olmak üzere her birinize ayrı ayrı teker teker teşekkür ediyor iki gün sonra gireceğimiz sınavda başarılar diliyorum Evet söylenecek daha çok söz ver ama vaktinizi daha fazla almak istemiyorum.

Klişe sözü söylemezsek olmaz: Bu bir bayrak yarışıydı ve bizim süremiz doldu. Ben artık bayrağı bizden sonra gelenlere teslim ediyor ve hayatlarında hep güzellikler olmasını diliyorum.

Son olarak ben Şehit Nurullah Saraç ailesine mensup olmaktan gurur duydum. Umarım onlar da benimle gurur duyarlar. Hazırlamış olduğum konuşmamı burada sonlandırıyorum, vakit ayırdığınız için teşekkür ederim” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Okul Birincisi Alihan Altun’ a plaket takdiminde bulundu. Öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından öğrenciler hep birlikte mezuniyet pastasını kestiler. Tören sonunda da davul zurna eşiğinde doyasıya eğlendiler.  

AdminAdmin