Güncel
Giriş Tarihi : 04-08-2023 19:32   Güncelleme : 05-08-2023 10:24

Şensoy: “Gerze’ nin lodosunu hisseden Gerze’ den gitmek istemiyor”

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, yaz aylarının gelmesiyle birlikte ilçemizin tatilci akınına uğradığını, ilçe nüfusunun 65 binin üzerine çıktığını belirtti

Şensoy: “Gerze’ nin lodosunu hisseden Gerze’ den gitmek istemiyor”

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, ilçemizde tatilci yoğunluğu olduğunu, belediye olarak hem ilçe sakinlerinin hem de misafirlerin daha güzel, daha konforlu bir Gerze’ de yaşayabilmeleri için A’ dan Z’ ye her kademenin gayret gösterdiğini söyledi.  

İlçe nüfusunun 65 binin üzerinde olduğunu belirten Başkan Şensoy, “Gerzemiz en kalabalık günlerini yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde Çevre Mühendisimiz Uğur Çetin’ in yaptığı açıklamaya göre Gerze’ nin nüfusunun 65 binin üzerinde olduğunu söyledi. Nüfus yoğunluğundan ötürü suyumuz da yeterli gelmemeye başladı. İnşallah 6 ay içerisinde Erfelek suyumuz da gelecek. Edirne’ den Kars’ a kadar Gerzemize gelip yerleşenler var, nüfus yoğunluğumuz çok fazla. Umarım Gerzeliler bizleri mazur karşılarlar” ifadelerini kullandı.

ATEŞ YAKLAMAYALIM, ÇEVREMİZİ TEMİZ KULLANALIM

Gerze’ nin sürekli olarak nüfus aldığını kaydeden Başkan Şensoy, Sinop’ un ilçeleri arasında en kalabalık ilçelerden birinin de yine Gerze olduğunu söyledi. Şensoy, “yaşanılan bu yoğunluk nedeniyle çevre kirliliği de oluyor, belediye olarak her yere, her soruna yetişmeye çalışıyoruz. Parklarımız için çalışıyoruz. Parklarımıza zabıtalarımız yetişemeyebiliyor. Deniz kenarlarındaki yosunları iş makinelerimizle temizliyoruz. İlçemize gelen herkesi memnun etmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan, park ve bahçelerde ateş yakmamalarını bu alanları temiz kullanmalarını rica ediyorum. 1956 yılında Gerze yanmış, bir daha yanmasın diye uğraşıyoruz. İlçemize hep birlikte sahip çıkmalıyız” dedi. 

BİZLER GERZEMİZ İÇİN VARIZ, BURADAYIZ

İlçemizin doğalgaz çalışmalarının bitmesi ile daha da göç aldığını kaydeden Şensoy, “Gerze’ ye gelip de denize giren, Gerze’nin halkını tanıyan, lodos havasını koklayan o sıcak havayı alan misafirlerimiz hemen daire aramaya başlıyorlar, gitmek istemiyorlar.

Bizler Gerze için varız. Gerzemiz ne kadar büyürse, ne kadar güzel olursa, ilçemiz ne kadar konuşulursa biz de o kadar memnun oluruz. Eksikliklerimiz illaki olacaktır. O eksiklikleri de bizlere bildirirlerse elimizden ne geliyorsa yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

AdminAdmin