Güncel
Giriş Tarihi : 21-08-2023 17:25   Güncelleme : 23-08-2023 14:36

Sinop basınından Vali Özarslan’ a ziyaret

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti, Sinop Valisi Mustafa Özarslan’ ı makamında ziyaret etti

Sinop basınından Vali Özarslan’ a ziyaret

Sinop Valiliği makamında gerçekleşen ziyarette Sinop Valiliği ve basın arasındaki haber akışı ile veri paylaşımı ele alındı.

Kaymakamlıkların sosyal medya hesaplarını canlı tutacaklarını bu anlamda gerekli talimatları verdiğini kaydeden Vali Özarslan, Kaymakamlıklarda sosyal medya hesaplarını yönetecek bir görevli olacağını belirtti. 

Basına açıklamalarda bulunan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, “Adalet sadece mahkeme salonlarında gerçekleşmiyor. Oysa her gün her saat bir bürokraside görev veriliyor şuanda. Bunların denetimi kamuoyu tarafından takibini kabul edelim ki en çok açık, şeffaf ve tarafsız bir şekilde basın mensuplarının yaptıkları görev ile yerine getiriliyor. Büyük resmi gören yönetici bunu anlar ve bunu bu yönde değerlendirir. Eleştiriyi, tenkiti, tavsiyeyi şahsileştirmekten ziyade bir özeleştiri bir ayna tutma gibi görür. Böyle düşünüyorum ve bu düşüncemi de tatbik etmek isterim. İnşallah söylemlerimizle, tatbikatımız, fikrimizde fiilimiz, zihnimizle elimiz ağzımız bunu gerçekleştirme uyumu içinde olur. 

Ülkemizin bütün köşesi güzel ama Sinop gerçekten şaşırtıcı bir il. Topografyasıyla, renkleriyle güzel vatanın cennet köşesi. Dışarıdan birisini getirseniz bıraksanız inanın kuzeyde bir il olduğuna karar vereceğini düşünmüyorum.

Kaymakamlıkların sosyal medya hesaplarını canlı tutacağız. Gerekli talimatları verdim. Kaymakamlıklarda sosyal medya hesaplarını yönetecek bir görevli olacak. O gittiği zaman görevi bir başka görevliye devredecek. Ayrıca bazıları hesaplarını yoruma kapatıyor, biz onu açıyoruz. Çok faydalı oluyor. Oradan bir paylaşım yapıyorsunuz eleştiri, tenkit övgüde olabiliyor. Burada bir sorun var buraya bir dönüş yapalım diyoruz. Tek tek mesaj atıyoruz, yönlendiriyoruz."

BASINA ÖNEM VERİYORUM

"Sinop Valisi olarak göreve başlayalı 4 gün oldu. Her vilayeti bir okul gibi düşünüyorum. Ben bu okulda bir öğrenciyim. Öğrencinin yaşadığı psikolojiye sahibim. Buradaki insanları, paydaşlarımızı tanıyıp onlardan ilimizle ilgili bilgiler alıp kendi tecrübelerimle bir araya getirerek bu okula, güzel ilimize katkı vermek için büyük bir gayret ve çalışma içerisindeyim.

Her gün bir il müdürlüğümüzü ziyaret ederek brifingler alıyorum. Buradaki bilgilere göre de ilimizin potansiyellerine, kaynaklarına göre projeler hazırlayacağız.

Basına şunun için çok önem veriyorum: Yasama, yürütme, yargı organlarımız var ve kuvvetler ayrılığı şeklinde sistemimiz hukuki bir zeminde yürüyor. Bunun haricinde 4. kuvvet olarak basınımız var, sizler varsınız, yerel ve ulusal basın var.

Demokratik ve gelişme yönünde basın her zaman toplumlara, yönetime katkı vermiştir. Ben inanıyorum ki burada sizlerin tenkitlerinizden, önerilerinizden doğru kararlar verme noktasında faydalanacağım. Bana vereceğiniz katkılardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetine teşekkürlerini iletti.

AdminAdmin