Güncel
Giriş Tarihi : 27-06-2022 13:31   Güncelleme : 30-06-2022 14:28

Sinop Genelinde Sel Teyakkuzu

Meteorolojinin verdiği uyarıların ardından Sinop ve ilçelerinde olası felaketlerin önlenmesi amacıyla gerekli tedbirler alındı

Sinop Genelinde Sel Teyakkuzu

Meteoroloji tarafından aşırı yağış konusunda yapılan uyarıların ardından oluşabilecek her türlü olumsuzluklara karşı Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Çalışma Grupları, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu’nun Başkanlığında Afet Koordinasyon Merkezinde toplandı.

Gerze’ de son 24 saatte 45,46 kg /m2 yağış yaşandı

İlçemizde de Gerze Kaymakamı Tekin Dundar başkanlığında oluşturulan koordinasyon merkezi tarafından olması muhtemel olumsuzluklara karşı tedbirler alındı.

İlçemizde olası sel ve su taşkınlarına karşı, tahliye edilebilecek vatandaşlarımızın yerleştirilmesi için ilçemizdeki öğrenci yurtları hazır hale getirildiği, dere yataklarında çalışan iş makinesi ve personelin tahliyesinin sağlandığı, yağmur sularının içme suyunda kirlilik yapabileceği değerlendirilerek, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi başkanlığı tarafından su numunelerinin alındığı, İlçemizden geçen derenin ve çayların seviyesinin kontrol edilerek, taşkına karşı vatandaşlarımıza gerekli uyarılar yapıldığı, bütün muhtarlarımızı kapsayan iletişim grubu kurularak tüm yerleşim birimlerindeki durumun anlık olarak takip edildiği, olası bir tehlike durumu için Gerze İlçe Stadının helikopter iniş pisti olarak belirlendiği,  Orman İşletme Müdürlüğü tarafından tüm orman depolarının ve orman üretim alanlarında sele karşı gerekli tedbirler alındığı, Özel idare şantiyesi, Orman İşletme Müdürlüğü ve Gerze Belediyesi iş makinelerinin olası bir ihtiyaç durumu için hazır halde tutulduğu, ilgili tüm kurumların personel ve araçları ile beraber teyakkuz halinde görev aldığı belirtildi.

Ayrıca, Meteoroloji 10. Bölge müdürlüğü verilene göre ilçemize son 24 saat içerisinde 45,46 kg /m2 yağış yağdığı öğrenildi.

Kanlıçay’ daki vatandaşlar güvenli yerlere taşındı

Dikmen ilçesine bağlı Kanlıçay’ da (Güzelceçay), gerekli önlemlerin alındığı belirtilirken ekiplerin dün geceden beri olası afet durumuna karşı hazır olarak beklediği, ilçede şimdilik bir sorun yaşanmadığı kaydedildi.

Olası durumlara karşı tedbirli olunması amacıyla sık sık anonslar yapıldığı, bir afet durumunda bütün ekip teçhizatının hazır halde bekletildiği, dere yatağına yakın yerlerdeki vatandaşın güvenilir yerlere taşındığı,  sağlık problemi olan vatandaşların da Gerze Devlet Hastanesinde nakledildiği öğrenildi.

İlçede afet ve acil durumlara hazırlıklı olmak, olası bir afet durumunda yerinde ve etkin müdahaleyi sağlamak amacıyla Afet ve Acil Durum Koordinasyon Toplantısı yapılarak gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi.

Türkeli’ de geçici köprüler ulaşıma kapandı

Edinilen bilgiye göre, dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağış Türkeli ilçesinde taşkına yol açtı. Geçtiğimiz yıl sel felaketinde yıkılan Yılanlık, Çayırlar ve Yeşiloba köylerindeki geçici köprüler ulaşıma kapandı;  Çatakgüney köyünde cami ve bazı evler sular altında kaldı; Türkeli Çayının yükselmesi nedeniyle Metin Bostancıoğlu Caddesi araç ve yaya trafiğine geçici olarak kapatıldı.

Ayancık’ da 3 köy boşaltıldı

Dün geceden beri etkili olan yağış nedeniyle Ayancık’ ta da Babaçay köyü ve Söküçayırı köyü Kazköy Mahallesi, Zaviye köyü Çay Mahallesi tedbir amacıyla boşaltıldığı, olası durumlara karşı hazırlık olarak Ayancık Stadının helikopterler için hazır hale getirildiği belirtildi.

AdminAdmin