Güncel
Giriş Tarihi : 20-12-2011 07:36   Güncelleme : 20-12-2011 07:36

Sinop Türk Eğitim Sen'den Gerzenin Sesi'ne Ziyaret

Turgay Şen'den çarpıcı açıklamalar.

Sinop Türk Eğitim Sen'den Gerzenin Sesi'ne Ziyaret

Sinop Türk Eğitim Sen İl Başkanı Turgay Şen Gerze’deki okulları ve üyelerini  ziyaret etti.

 

Gerzenin Sesi Gazetesine de ziyarette bulunan Şen,  gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.


Türk Eğitim Sen İl Başkanı bir bakanın Öğretmenlerin 3 ay izin yapıtığı söylemine atfen yapmış olduğu açıklamasında‘’Eğitim politikasını öncelikle Bakanların bilmesi gerektiğini vurgulayarak, ne yazık ki öğretmenlerin yaz döneminde 3 ay boyunca tatil yaptığı söylemleri ni duyduk. Öğretmenlerimizin yazın ve cumartesi günüde 08:00 – 17:00 çalışması isteniyor. Bu olmaz çünkü öğretmenlerimizin yaz tatilleri yoktur. Sadece Seminer dönemleri vardır. Eylül’ün 1'i ve15’i  Haziran’ın ise 3 haftası seminer haftası olmasına karşın öğretmenler 3 ay tatil yapıyor denilmesi çok yanlıştır."dedi.

 

Şen konuşmasına şu şekilde devam etti.: Milli Eğitim Bakanımız Ömer Dinçer bir açıklamasında: “Bu sene 60.000 öğretmen alacağız geriye kalan 200.000 kişi ise kendine başka bir iş bulsun' söylemi gerçekten çok acıdır. Keşke o söylem yerine belirtilen soruna çözüm olarak Eğitim fakültelerine bu sene öğrenci almayıp arz  talep dengesini sağlasalardı.

 

Bir de Türkiye’de ne kadar ücretli öğretmen var?


Ve nerelerde görev yapıyorlar?


Bu soruyu da kendimize sormamız lazım. Türkiye’nin Güney ve Doğu Anadolu bölgeleri öğretmensiz bırakıldı. Oradaki okumuş çocuklara vekalet verildi. Şimdi ise oradaki  çocuklar jandarmaya polise taş atıyorlar. Eğer bu durumu önlemezsek bölünmede olur parçalanmada.


Bu konuda ki çözümün yolu öncelikle eğitim olmalıdır.."dedi.


Ayrıca Şen, YÖK'ün Meslek Okullarının önünde ki katsayıyı kaldırmasına ilişkin CHP Sinop Milletvekili Engin Altay'ın Yapmış olduğu itiraza yönelik yapmış olduğu açıklamaya ise :

 

Engin Atlay’ın katsayı çıkışı kendi tabanının ve siyası görüşünün yansımasıdır. Katsayısı meselesinin köküne inecek olursak bizde Türk Eğitim Sen sendikası olarak bu duruma karşıyız. Engin Altay kendi tabanı için o şekilde istiyor. Bizler Türk Eğitim Sen olarak bu konuyu tasvip etmiyoruz; zaten doğruda bulmuyoruz. İmam Hatip Lisesi öğrencileri istedikleri her bölümde öğrenim görebilmeliler.' diyerek  öğrencilerin kısıtlama veya engelleme ile karşı karşıya kalmalarının demokratik olmadığını söyledi.


AdminAdmin