Güncel
Giriş Tarihi : 18-08-2023 12:59   Güncelleme : 19-08-2023 16:55

Sinop’ un yeni valisi Özarslan görevine başladı

Bursa Nilüfer Kaymakamlığından Sinop Valiliğine atanan Dr. Mustafa Özarslan, görevine başladı

Sinop’ un yeni valisi Özarslan görevine başladı

Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Sinop Valisi olarak atanan Mustafa Özarslan, Sinop Valiliği önünde protokol, ilçe kaymakamları ve valilik çalışanları tarafından karşılandı.

Öğrenciler tarafından çiçek takdim edilen Vali Özarslan, tören mangasını selamladı. Vali Özarslan daha sonra makamına geçerek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

YUNUS’UN DİLİYLE GÖNÜLLER YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Vali Özarslan burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Üç tarafı denizle çevrili, doğal bir liman şehri olan, sahilleri, tarihi yapıları ve denizle, ormanın yeşil ile mavinin birbirini kucakladığı Sinop’umuz da göreve başlamanın heyecanını ve onurunu yaşıyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'ya tevdi ettikleri bu onurlu görev için şükranlarımı arz ediyorum.

Karşılama nezaketinde bulunduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Ülkemizin çok farklı noktasında ve bölgelerinde Mülki İdare olarak görev yaptım. Memleketimizin her köşesi cennetten bir parçadır. Her köşesine hizmet etmek büyük bir onur ve şereftir.

31 yıl önce Kaymakam olarak ilk görev yerim olan Bozcaada İlçesinde göreve başlamıştım. Şu anda Sinop Valiliğine başlarken de aynı heyecan ve çalışma aşkı ile doluyum. Benden önceki değerli Valimiz Sayın Erol Karaömeroğlu’na ilimize yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Bizim de görevimiz; İlimizin yaşam standartlarını teslim aldığımız noktadan daha da yükseklere çıkartmaktır. Yunus’un diliyle “gönüller yapmaya” çalışarak, hak ve hukuk ölçülerini esas alarak; ilkeli, dürüst, adalet ve tarafsızlık içerisinde, yüksek bir enerjiyle Sinop’a hizmet etmek için gayret göstereceğiz.

İLİMİZİN KALKINMASI İÇİN YAPILAN ATILIMLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Sinop’umuzun büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu biliyorum. Ülkemizin dört bir köşesinde olduğu Türkiye Yüzyılı Vizyonu çerçevesinde sanayiden tarıma, tarımdan turizme, turizmden ticarete; kısaca her alanda ilimizin kalkınması için yapılan/yapılacak sektörel atılımların takipçisi olacağız.

Ayrıca istihdam sağlayan, üretim yapan kısaca; taş üstüne taş koyan iş insanlarının, girişimcilerin önündeki engelleri kaldırmak ve onların yollarını açmak önceliğimiz olacaktır.

Başta Cumhurbaşkanlığımız olmak üzere bütün Bakanlıklarımızın desteği ve koordinasyonu içinde devam etmekte olan, ilimizdeki yatırımları süresi içerisinde tamamlayacağız. Buna ilaveten yeni projeleri hayata geçirmek için gayret sarf edeceğiz. Kurumsal performanslarımızı; yıllar itibari ile ve komşu İllerin de performanslarıyla mukayese edeceğiz. Mukayese olmadan değişim olmaz. Ancak bu şekilde kurumlarımızın performanslarını ve kendimizi gerçekçi bir şekilde konumlandırabiliriz.

İstatistik yani ölçme ve değerlendirme; geçmiş performansı anlamanın, bugünü yönetmenin ve geleceği planlamanın altın anahtarıdır. İlimizin kalkınması ve gelişmesi için halkımızın her kesiminden gelecek yapıcı fikirler, projeler, görüş ve öneriler; bize güç ve katkı verecektir. Buna samimiyetle 4 inanıyorum. Bu yönde katkı verecek bütün kişi, kurum ve kuruluşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Bu vesile ile 'yüreği' Sinop için çarpan saygıdeğer hemşerilerimize minnettarlığımı ifade etmek isterim. Önümüzdeki süreçte Sinop’umuzun performans verilerini, performans rakamlarını daha iyi bir noktaya taşımak için de var gücümüzle çalışacağız.

Biliyoruz ki aşk ile çalışan yorulmaz. Gerek kamu sektöründe gerekse özel sektörde; asıl fark yaratan motive olmuş çalışanlardır. İnsanın özü; aslında keşfini bekleyen bir cevherdir. Bundan dolayı İl Valisi olarak benim görevim; mesai arkadaşlarımızı ve şehrin dinamiklerini motive etmek suretiyle özlerinde var olan, sınırsız enerjiyi ortaya çıkarmaktır. Çalışkanlık ile miskinliğe eşit davranmayacağız. Aksi durum çalışkan ve gayretli mesai arkadaşlarımıza karşı bir kötülük olacaktır. Rakamları ve verileri düzeltme ancak; çalışkan, idealist, yüreği Sinop aşkıyla yanıp tutuşan mesai arkadaşlarımızın gayretleriyle olacaktır. Dikkat ederseniz cümleleri hep çoğul konuşuyorum. Çünkü her başarının arkasında; ortak hedeflerde birleşmiş, ortak hedefleri içselleştirilmiş, ortak hedeflere kilitlenmiş bir takım ruhu vardır.

Bütün kamu hizmetlerimizi 'vatandaş odaklı' yürüteceğiz. İnsanımızı gereksiz bürokrasi ile yormayacağız. Vatandaşlarımıza, şeffaf, kaliteli ve hızlı kamu hizmeti sunmak temel hedefimiz olacaktır. Değerli Basın Mensupları, Bu süre içerisinde kentimizi/şehrimizi yakından tanımaya çalışacağım. Kurumlarımızı fırsat buldukça ziyaret edeceğim, brifing alacağım.

Mesai arkadaşlarımızın görüş ve önerilerini dikkate alarak önümüzdeki süreçte yapacağımız çalışmaları planlayacağız. 'İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın' anlayışı ile halkımızın tüm kesimlerini kucaklayacağız. Sorumluluklarımızın bilincinde olarak, yönetimde temel yaklaşımımız; çözüm odaklı, hesap verebilen, şeffaf, güler yüzlü bir idare tarzı olacaktır. Sorunları mutlaka taraflarıyla konuşarak, görüşerek çözme gayreti içinde olacağız.

MAKAMDA OTURMAK YERİNE SAHADA OLACAĞIZ

Makamda oturmaktan ziyade sahada ve vatandaşlarımızın arasında olmaya özel önem vereceğim. Özellikle Aziz Şehitlerimizin emanetleri ve Kahraman Gazilerimizin her zaman yanında olacağız. Darda ve zorda kalan vatandaşlarımıza, öksüz, yetimlerimize devletimizin şefkat ve merhamet yüzünü göstereceğiz. Vatandaşlarımızın derdini; bizim kendi derdimiz olarak göreceğiz.

Değerli mesai arkadaşlarım ve değerli basın mensupları; Ben sizlerin daha fazla vakitlerinizi almak istemiyorum. İleri ki günlerde daha çok birlikte olacağız. Nezaketiniz ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Sinop’ta görev yapmaktan büyük bir onur duyduğumu ve onur duyacağımı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

AdminAdmin