Spor
Giriş Tarihi : 28-10-2023 20:08   Güncelleme : 28-10-2023 20:32

SİNOP' UN ZİRVESİNE TIRMANDILAR

Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye Dağcılık Federasyonu Sinop İl Temsilciliği Sinop' un en yüksek zirvesi Zindan Dağı Zirve Tırmanışı yaptı

SİNOP' UN ZİRVESİNE TIRMANDILAR

Türkiye Dağcılık Federasyonunun İl Temsilcilikleri bünyesinde bu yıl Cumhuriyetin 100. yılında 100 zirve etkinlikleri düzenlendi.
Bu kapsamda Dağcılık Federasyonu Sinop İl Temsilciliği organizasyonu içinde Sinop Dağcılık Kulüpleri Sporcuları ile Sinop İlimizin en yüksek dağı Ayancık sınırları içinde bulunan 1718 m Zindan Dağı tırmanışı yapıldı.

Sinop İl Temsilcisi Birol Sazak, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Türkiye Dağcılık Federasyonu Sinop İl Temsilciliği olarak bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşıyorum. İl Temsilciliği olarak Sinop' ta faaliyet gösteren tüm dağcılık kulüplerini bu faaliyete davet ettim. Bu anlamlı zirve faaliyetine katılan tüm dağcılara teşekkürler ediyorum. Kazasız, problemsiz, sağlıklı bir etkinlik oldu.

Zirveye vardığımızda önce günün anlam önemi belirtildi ardından saygı duruşunda bulunduk ve İstiklal Marşımızı zirvede söyledik.

Zindan dağı zirvemizin zirve tabelası ve zirve anı defteri yoktu. Zirvemize tabelayı ve zirve defterini kazandıran Yeşil Gerze Dağcılık Doğa Spor Kulübü yöneticilerine ve sporcularına ayrıca teşekkür ederim.

Cumhuriyetimizin 100. yılında bize bu ülkeyi kazandıran bizlere emanet başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarına gazi ve şehitlerimize şükranlarımı sunuyorum."

AdminAdmin