Güncel
Giriş Tarihi : 31-01-2024 14:22   Güncelleme : 31-01-2024 14:31

Sinop’un En Lezzetli Kitabı Çıkıyor

Sinop Tanıtım, Doğa, Kültür, Turizm Derneği tarafından hayata geçirilen proje ile Sinop’a ait yöresel lezzetler tek bir kitapta toplanıyor

Sinop’un En Lezzetli Kitabı Çıkıyor

Sinop Tanıtım, Doğa, Kültür, Turizm Derneği tarafından hayata geçirilen Dernek Başkanı Yakup Üçüncüoğlu’nun koordinesinde yaklaşık 8 ay önce başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Hazırlanan kitap ile Sinop’un unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerinin tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor. 

YAYKILLI ÇAKIR’ IN DA DESTEĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sinop’un ilk yemek kitabı olma özelliğini taşıyan bu kitap faklı bir yönüyle de öne çıkıyor. Kitaba yerleştirilen kare kodlar sayesinde yemek tariflerinin anlatıldığı videolara kolaylıkla ulaşılacak ve izlenebilecek.

Dernek Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Sinop’a ait yaklaşık 24 tarifin yer aldığı ve “Esra’nın Mutfağı” isimli işletme sahibi Yaykıl köyünden olan Esra Çakır’ın da destekleriyle gerçekleştirilen çekimleri zaman zaman yerinde izledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sinop Tanıtım, Doğa, Kültür, Turizm Derneği Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, “Son yıllarda ülkemizde ve dünyada gastronomi turizmi önemli bir yer tutmaktadır. İnsanlar yöresel lezzetleri deneyimlemek ve tatmak için farklı şehirleri ve ülkeleri ziyaret ediyor. Bizde dernek olarak Sinop’un gastronomi turizminde gereken yeri alması için bu projeyi hayata geçirdik. Hazırlanan “Sinop Lezzetleri” kitabıyla geçmişin damak tadını geleceğe taşıma hedefiyle ilimize ait mutfak kültürünün sınırlarımızı aşacağına ve Sinop’a değer katacağına inanıyoruz. Ayrıca kitabımız unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerimizin gelecek nesillere aktarılmasında da önemli bir kaynak olacaktır” dedi.

Son olarak tarif çekimlerinin tamamlandığını belirten Yakup Üçüncüoğlu, kitabın tasarım aşamasında olduğunu ve tarif videolarının montajlanmasının ardından, “Sinop Yöresel Lezzetler” kitabının Mart ayı içerisinde Sinop gastronomi turizmine kazandırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Büşra ÇevikBüşra Çevik