Güncel
Giriş Tarihi : 03-11-2023 16:39   Güncelleme : 03-11-2023 16:57

Sorkun şelalesinde revizyon çalışmaları başladı: Karadenizin İncisi Olacak

2017 yılında Milli Tabiat Alanı ilan edilen ve 2022 yılında yatırım programına alınan Sorkun Şelalelerinde revizyon çalışmaları başladı

Sorkun şelalesinde revizyon çalışmaları başladı: Karadenizin İncisi Olacak

Gerze İlçe merkezine 15 kilometre, Sorkun köyüne 2 km uzaklıkta, Asar tepesinin yamacında bulunan yaklaşık 2 km uzunluğunda bir dere hattı ve 3 adet şelale takımından oluşan Sorkun Şelalelerinde çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı.  Gerze turizmine ivme kazandıracak çalışma kapsamında Sorkun Şelalesi'nin yer aldığı alanda; otopark, büfe, yürüyüş yolları, değirmen restorasyonu, rekreasyon alanları ve giriş kontrol noktası çalışmalarının yapılacağı kaydedilmişti. Bu kapsamda Sorkun Şelalesinin Gerze turizmine kazandırılabilmesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ederken Sorkun Şelalelerinde revizyon çalışmalarının başladığı kaydedildi.

Yaz sezonuna kadar bitirilerek hizmete açılacağı öğrenilen Sorkun Şelaleleri ile ilgili bilgiler veren Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, “Sorkun Şelalesi gerçek anlamda doğa harikası olan ve ilçemize ziyarette bulunan turistlerin en fazla ilgisini çeken bölgelerden bir tanesi. Yaptığımız girişimler neticesinde 2022 yılı yatırım programına alınan bölgede tesisler ve çevre düzenlemesi için çalışmalar başladı. Burası, tamamlandığı zaman Karadeniz Bölgesinin gezilip görülmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda olacak” dedi. 

AdminAdmin