Güncel
Giriş Tarihi : 15-12-2023 10:53   Güncelleme : 15-12-2023 16:56

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yeni Üyelerini Seçti

Gerze Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının, 2024 yılı faaliyet döneminde mütevelli heyetinde görev alacak muhtar üyelerinin seçimi yapıldı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yeni Üyelerini Seçti

İlçemiz Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü mütevelli heyeti üye seçimi İlçe Müftülüğü Toplantı Salonunda, köy ve mahalle muhtarlarının katılımı ile yapıldı.

Muhtarlar, 1 köy muhtarı ve 1 mahalle muhtarı olmak üzere toplam 2 muhtarın 2024 yılı boyunca görev yapacağı mütevelli heyet üyelerini kendi aralarında yaptıkları kapalı oylama sonucunda belirlediler.

KABANLAR KÖYÜ VE CUMHURİYET MAHALLESİ MUHTARLARI MÜTEVELLİ HEYETİNE SEÇİLDİ

İlçe Mahalle Muhtarları mütevelli seçiminde tek aday olarak seçime giren Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nevzat Bal, toplamda 7 oy alarak mütevelli heyeti üyeliğine seçildi.

Yine tek aday olarak seçime giren Kabanlar köyü Muhtarı Şaban Kaban, 20 köy muhtarının oyunu alarak mütevelli heyeti üyeliğine seçildi. Sivil Toplum Kuruluşları adına da ilçemiz esnaflardan İdris Öztürk mütevelli heyeti üyeliğine seçildi. 

Gerze Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fevzi Korkmaz, seçimin hem vakfa hem de ilçemize hayırlı olmasını dileyerek Vefa Projesinin devam ettiğini, mahalle ve köylerde yardıma ihtiyacı olan yaşlıların bu proje kapsamında verilen hizmetlerden faydalanabileceğini hatırlattı.

Korkmaz, seçimin her sene Aralık ayında tekrarlandığını kaydederek 2023 yılı ve öncesinde görev yapmış olan mütevelli heyeti üyelerine teşekkür etti. Korkmaz, “80 hanede Vefa Projemiz devam ediyor. Ev temizliği, kişisel bakımları gibi konularda engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Belirleyeceğimiz 80 kişiyi ilk etapta muhtarlarımızdan gelen talep üzerine belirliyoruz.

İlk hedef kitlemiz yaşlı ve engelli vatandaşlarımız. Vefa Projemizde 2 kadın, 2 erkek arkadaşımız var, 80 hanede vatandaşlarımıza bu arkadaşlarımız yardımcı oluyor. Kişisel temizlik, ev temizliği,  dilerlerse yemekleri yapılıyor. Ayda 2 kere bu evlere gidiliyor ve vatandaşlarımıza yardımcı olunuyor. Muhtarlarımızdan ricamız yılbaşı gelmeden mahallenizde veya köyünüzde yaşlı ve engelli, yardıma muhtaç vatandaşlarımızı bizlere bildirmeniz” diye konuştu. 

AdminAdmin